r
Nosalty Logó

Francia sajtkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Francia sajtkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1892 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2955.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    2114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 473 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11820.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    8458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1892 kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a hideg alaplével, felforraljuk, és hozzáadjuk a felszeletelt sajtot.
  2. Ezután csendesen forralva megvárjuk, amíg felolvad benne a sajt, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket: só, bors, kakukkfű.
  3. Ha kellően kiolvadt a sajt, egy botmixer segítségével a maradékot is pürésítjük benne. Ezután átszűrjük az egészet, hogy szép selymes legyen, majd visszatesszük a tűzre, ha szükséges, utána ízesítjük, és az elpárolgott levet is pótoljuk, rövid ideig forraljuk, és kész.
  4. Közben egy szikkadt zsemlét apró kockára vágunk, majd egy serpenyőbe téve rázogatva megpirítjuk.
  5. A forró levest ezzel a pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 882
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 86674
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia sajtkrémleves
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, különleges ízvilágú, elegáns leves. Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét!  Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...