r
Nosalty Logó

Minestra maritata, az olasz esküvői leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Minestra maritata, az olasz esküvői leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsgombóc

leves

Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsgombóc

leves

Összesen 2420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

húsgombóc

leves

Összesen 84 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3845 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2015 micro
Összesen 403 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10519.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    7599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2438 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    23070 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12090 micro
Összesen 2420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 84 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

húsgombóc

leves

Elkészítés

húsgombóc

  1. A darált húst, a puha kolbászhúst (grillkolbászt érdemes szétvágni és kiszedni a húst a bélből), a zsemlemorzsát, a tojást, a reszelt sajtot, az olívaolajt és a fűszereket egy keverőtálba tesszük.
  2. Az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű masszává, majd kb. koktélparadicsom méretű golyókat gyúrunk belőle - mérettől függően 30-35 darab jön ki belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a húsgolyókat és 180 fokon 15 percet sütjük.

leves

  1. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát, fűszerezzük és sózzuk, majd üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darabolt zellert és sárgarépát, picit lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével és kb. 20 perc alatt fogpuhára főzzük.
  3. Hozzáadjuk a választott tésztánkat (hagyományosan az olasz fregolát használják, ennek remek helyettesítője a tarhonya), és addig főzzük ezt is, amíg félpuha lesz. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot vízzel vagy alaplével
  4. Ekkor hozzáadjuk a spenótot, majd a sütőből kivett húsgolyókat is. 5 perc alatt főzzük össze, majd tálalhatunk is.
  5. A kitálalt levesre reszeljünk még parmezánt, majd fogyasszuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 7360
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minestra maritata, az olasz esküvői leves
Rosanics Petra 351 recept

Ez a szupertartalmas, zöldséges-húsos leves Olaszország középső részéből, Lazio és Campania régióból származik, azonban az amerikai olasz éttermek emelték be igazán a köztudatba. A leves lényege, hogy többféle zöldség kerül bele, leveles és gyökérzöldség vegyesen, amit remekül kiegészít az aprószemű tészta és a fűszeres húsgolyók. A nevet adó házasság is a zöldségek és a húsgolyók csodás ízpárosára utal, amit ha egyszer kóstoltatok, ti is imádni fogtok!

Hozzávalók

húsgombóc

leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...