Minestra maritata, az olasz esküvői leves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
húsgombóc
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
33g kolbászhús96 kcal
-
8g zsemlemorzsa33 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
20 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
leves
Összesen
403
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
húsgombóc
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
200g kolbászhús576 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
leves
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
75g tarhonya278 kcal
-
125g spenót21 kcal
Összesen
2420
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
húsgombóc
-
10.6g darált sertéshús19 kcal
-
7g kolbászhús20 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
1.1g parmezán sajt4 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
leves
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.5g sárgarépa3 kcal
-
4.2g halványító zeller1 kcal
-
52.8g alaplé4 kcal
-
2.6g tarhonya10 kcal
-
4.4g spenót1 kcal
Összesen
84
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1753.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 1267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 138.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3845 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2015 micro
Összesen
403
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.9 g
Zsír
-
Összesen 138.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10519.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 788 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1631 mg
-
Nátrium 7599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 829.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2438 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 213 micro
-
K vitamin: 523 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 530 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 23070 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 12090 micro
Összesen
2420
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 262 micro
-
β-karotin 812 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
84
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
húsgombóc
-
50 g zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
30 g parmezán sajt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
leves
-
3 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db sárgarépa
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1.5 l alaplé
-
125 g spenót
Elkészítés
húsgombóc
- A darált húst, a puha kolbászhúst (grillkolbászt érdemes szétvágni és kiszedni a húst a bélből), a zsemlemorzsát, a tojást, a reszelt sajtot, az olívaolajt és a fűszereket egy keverőtálba tesszük.
- Az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű masszává, majd kb. koktélparadicsom méretű golyókat gyúrunk belőle - mérettől függően 30-35 darab jön ki belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a húsgolyókat és 180 fokon 15 percet sütjük.
leves
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk az aprított hagymát és fokhagymát, fűszerezzük és sózzuk, majd üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a darabolt zellert és sárgarépát, picit lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével és kb. 20 perc alatt fogpuhára főzzük.
- Hozzáadjuk a választott tésztánkat (hagyományosan az olasz fregolát használják, ennek remek helyettesítője a tarhonya), és addig főzzük ezt is, amíg félpuha lesz. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot vízzel vagy alaplével
- Ekkor hozzáadjuk a spenótot, majd a sütőből kivett húsgolyókat is. 5 perc alatt főzzük össze, majd tálalhatunk is.
- A kitálalt levesre reszeljünk még parmezánt, majd fogyasszuk azonnal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 7360
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Ez a szupertartalmas, zöldséges-húsos leves Olaszország középső részéből, Lazio és Campania régióból származik, azonban az amerikai olasz éttermek emelték be igazán a köztudatba. A leves lényege, hogy többféle zöldség kerül bele, leveles és gyökérzöldség vegyesen, amit remekül kiegészít az aprószemű tészta és a fűszeres húsgolyók. A nevet adó házasság is a zöldségek és a húsgolyók csodás ízpárosára utal, amit ha egyszer kóstoltatok, ti is imádni fogtok!