r
Nosalty Logó

Kolbászhúsos puha csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kolbászhúsos puha csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kelt tészta

Szósz

Összesen 704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kelt tészta

Szósz

Összesen 3520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kelt tészta

Szósz

Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2477 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    12383 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 3520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    754 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Szósz

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Korábban vegyünk ki mindent, hogy langyos legyen a hozzávaló!! Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a langyos tejjel megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük. (langyos helyen)
  3. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, majd megkenjük a készített kolbászos szósszal. Minden csíkot feltekerünk, és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon.
  4. Kihűlve fogyasztjuk. Jó étvágyat!!

Szósz

  1. A zsíron a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot apróra vágva, ketchupot, az apróra vágott kolbászhúst, a fűszereket.
  2. Összefőzzük, ha szükséges sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 334
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 15.

Ajánló

Készíthetjük úgy is, hogy mikor kinyújtottuk a tésztát, rákenjük a szószt, majd feltekerjük, mint a beiglit, és úgy vágunk belőle szeleteket. Viszont így nehezebb lesz vágni, és szép formát kialakítanunk! Én Salsa szószt is használok a szószhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én mindig veszem a fáradtságot, és külön tekerek fel minden csigát, hisz így szép formája lesz!! A kolbászos szósztól pedig ez a puha tésztájú csiga valami mennyei ízű.. :-))))

Hozzávalók

Kelt tészta

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...