Kolbászhúsos puha csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kelt tészta
-
120g finomliszt437 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
6 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
64g tej36 kcal
-
1g só0 kcal
-
28 kcal
-
14g sajt49 kcal
Szósz
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
12g ketchup12 kcal
-
20g kolbászhús58 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
Összesen
704
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kelt tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
320g tej179 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
70g sajt246 kcal
Szósz
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
100g kolbászhús288 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
3520
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kelt tészta
-
36.5g finomliszt133 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
19.5g tej11 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
9 kcal
-
4.3g sajt15 kcal
Szósz
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
12.2g paradicsom2 kcal
-
3.7g ketchup4 kcal
-
6.1g kolbászhús18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
Összesen
215
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1281.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 115.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2477 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
704
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.8 g
Zsír
-
Összesen 99.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 604 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6407.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 1063 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1403 mg
-
Nátrium 3424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 578.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 217 micro
-
β-karotin 1183 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 12383 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
3520
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 754 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
60 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg friss élesztő
-
1 tk cukor
-
3.2 dl tej
-
1 kk só
-
2 ek napraforgó olaj
Szósz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 db paradicsom
-
4 ek ketchup
-
10 dkg kolbászhús
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk oregánó
-
3 csipet bazsalikom
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
Kelt tészta
- Korábban vegyünk ki mindent, hogy langyos legyen a hozzávaló!! Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a langyos tejjel megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük. (langyos helyen)
- Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, majd megkenjük a készített kolbászos szósszal. Minden csíkot feltekerünk, és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon.
- Kihűlve fogyasztjuk. Jó étvágyat!!
Szósz
- A zsíron a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot apróra vágva, ketchupot, az apróra vágott kolbászhúst, a fűszereket.
- Összefőzzük, ha szükséges sózzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 342
- Feltöltés dátuma: 2024. január 15.
Ajánló
Készíthetjük úgy is, hogy mikor kinyújtottuk a tésztát, rákenjük a szószt, majd feltekerjük, mint a beiglit, és úgy vágunk belőle szeleteket. Viszont így nehezebb lesz vágni, és szép formát kialakítanunk! Én Salsa szószt is használok a szószhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Iluska
1103 recept
Én mindig veszem a fáradtságot, és külön tekerek fel minden csigát, hisz így szép formája lesz!! A kolbászos szósztól pedig ez a puha tésztájú csiga valami mennyei ízű.. :-))))