r
Nosalty Logó

Igazi nápolyi pizza otthon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szarvady Jázon
Igazi nápolyi pizza otthon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
285 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

szósz

Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

szósz

Összesen 1939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

szósz

Összesen 161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2340 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3203 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7019.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    5873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9608 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 1939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    799 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

tészta

szósz

Elkészítés

tészta

  1. Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
  2. Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet hidegen, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tésztát, amíg el nem válik a tál falától.
  3. Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
  4. Tegyük vissza a tésztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
  5. Kelés után vegyük elő a tésztát, és osszuk 3-4 részre. Formáljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató és hüvely ujjunkból és tömködjük át a tésztát rajta).
  6. Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen, és kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
  7. A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtőből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki, és nyújtsuk kerekre a őket.

szósz

  1. A nápolyiak nem szórakoznak sokat a szósszal. Vegyünk egy hámozott paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk majd ízlés szerint tegyünk bele bazsalikomot, olívaolajat, fokhagymát. Kéziturmixszal turmixoljuk össze, és kész is a tökéletes pizzaszósz!
  2. Sütéshez melegítsük elő a sütőt maximum hőfokon pizzakövünkkel vagy pizzavasunkkal 30-40 percig. Hirtelen mozdulattal csúsztassuk a kész pizzát lisztezett pizzalapátról vagy kartonlapról a kőre/vasra. Kövön 7-10 perc a sütési idő, vason 4-5 perc.
  • Sütés hőfoka: 285 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 107
  • 7 napos nézettség: 1133
  • Össznézettség: 150200
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 21.

Ajánló

Legyünk kreatívak a feltétekkel, de semmiből se rakjunk túl sokat!

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Szarvady Jázon 2 recept

Az otthoni pizzakészítéssel sok hobbiszakácsnak meggyűlik a baja. Nekem is ez volt eddig a legnagyobb kihívás a konyhában. Nem is csoda! Nápolyban a pizzát 500 °C-on sütik, otthon viszont 250-280°C-on kiszárad, és nem lesz szép magas és buborékos belül. A megoldás egyik része, hogy a pizzatésztát sokkal tovább kell hagyni kelni kevesebb élesztővel, mint azt megszoktuk. Ezáltal a tésztában a glutén relaxálódik, és sokkal buborékosabb lesz a tésztánk. A másik nagy titok, hogy azt a 250°C-ot, amivel gazdálkodunk, mennyire gyorsan és hatékonyan tudjuk a pizzához közvetiteni. Erre a célra találták ki a sütőköveket, de még ennél is jobb, ha vas/acél sütőlapon sütjük a pizzát. A vas hővezető képessége ugyanis sokszorosa a kőének.  Ha tehát egy kis időt és még kevesebb pénzt fektetünk a pizzakészítésbe, magyar pizzázókat sarokba parancsoló pizzát készíthetünk otthon is! Íme a recept:

Hozzávalók

tészta

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...