Igazi nápolyi pizza otthon
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
167g kenyérliszt bl80602 kcal
-
108g víz0 kcal
-
5g só0 kcal
-
1 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
szósz
-
117g konzerv paradicsom19 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
325g víz0 kcal
-
15g só0 kcal
-
3 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
szósz
-
350g konzerv paradicsom56 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
41.6g kenyérliszt bl80150 kcal
-
27g víz0 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0.1g instant élesztő0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
szósz
-
29.1g konzerv paradicsom5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2340 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 1958 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 241.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3203 micro
-
Lut-zea 231 micro
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7019.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 5873 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 724.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9608 micro
-
Lut-zea 693 micro
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 799 micro
-
Lut-zea 58 micro
Hozzávalók
tészta
-
500 g kenyérliszt bl80
-
325 ml víz
-
15 g só
-
1 g instant élesztő
-
10 csepp olívaolaj
szósz
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
tészta
- Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
- Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet hidegen, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tésztát, amíg el nem válik a tál falától.
- Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
- Tegyük vissza a tésztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
- Kelés után vegyük elő a tésztát, és osszuk 3-4 részre. Formáljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató és hüvely ujjunkból és tömködjük át a tésztát rajta).
- Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen, és kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
- A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtőből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki, és nyújtsuk kerekre a őket.
szósz
- A nápolyiak nem szórakoznak sokat a szósszal. Vegyünk egy hámozott paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk majd ízlés szerint tegyünk bele bazsalikomot, olívaolajat, fokhagymát. Kéziturmixszal turmixoljuk össze, és kész is a tökéletes pizzaszósz!
- Sütéshez melegítsük elő a sütőt maximum hőfokon pizzakövünkkel vagy pizzavasunkkal 30-40 percig. Hirtelen mozdulattal csúsztassuk a kész pizzát lisztezett pizzalapátról vagy kartonlapról a kőre/vasra. Kövön 7-10 perc a sütési idő, vason 4-5 perc.
- Sütés hőfoka: 285 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 107
- 7 napos nézettség: 1133
- Össznézettség: 150200
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 21.
Ajánló
Legyünk kreatívak a feltétekkel, de semmiből se rakjunk túl sokat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Az otthoni pizzakészítéssel sok hobbiszakácsnak meggyűlik a baja. Nekem is ez volt eddig a legnagyobb kihívás a konyhában. Nem is csoda! Nápolyban a pizzát 500 °C-on sütik, otthon viszont 250-280°C-on kiszárad, és nem lesz szép magas és buborékos belül. A megoldás egyik része, hogy a pizzatésztát sokkal tovább kell hagyni kelni kevesebb élesztővel, mint azt megszoktuk. Ezáltal a tésztában a glutén relaxálódik, és sokkal buborékosabb lesz a tésztánk. A másik nagy titok, hogy azt a 250°C-ot, amivel gazdálkodunk, mennyire gyorsan és hatékonyan tudjuk a pizzához közvetiteni. Erre a célra találták ki a sütőköveket, de még ennél is jobb, ha vas/acél sütőlapon sütjük a pizzát. A vas hővezető képessége ugyanis sokszorosa a kőének. Ha tehát egy kis időt és még kevesebb pénzt fektetünk a pizzakészítésbe, magyar pizzázókat sarokba parancsoló pizzát készíthetünk otthon is! Íme a recept: