Hagyományos muszaka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Az alaphoz
A raguhoz
-
100g darált marhahús142 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
13 kcal
-
11 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
A besamelhez
-
17g vaj120 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
117g tej65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
562
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Az alaphoz
A raguhoz
-
600g darált marhahús852 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
480g konzerv paradicsom77 kcal
-
66 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
A besamelhez
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
700g tej392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3377
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Az alaphoz
A raguhoz
-
19.3g darált marhahús27 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
15.4g konzerv paradicsom2 kcal
-
2.6g sűrített paradicsom2 kcal
-
3.2g vörösbor3 kcal
A besamelhez
-
3.2g vaj23 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
22.5g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
108
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 267.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6031 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
562
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.4 g
Zsír
-
Összesen 195.7 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4495 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1192 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1782 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.8 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1607.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 2238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36187 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
3377
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1162 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
108
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
Az alaphoz
-
3 dl olívaolaj
A raguhoz
-
60 dkg darált marhahús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 ek oregánó
-
5 ek sűrített paradicsom
-
1 dl vörösbor
A besamelhez
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
7 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Az alaphoz
- A padlizsánt megmossuk, és fél centis karikára vágjuk.
- A krumplival ugyanígy teszünk. Ha vastag héjú, téli krumpliból készítjük, akkor pucoljuk meg, nyári krumplival nem szükséges.
- 1 deci olajat felforrósítunk, és kisütjük benne a padlizsánkarikákat. Nem kell ropogósra, elég, ha megpuhul. Szedjük papírtörlőre, és hagyjuk lecsöpögni.
- Ha szükséges, közben folyamatosan pótoljuk az olajat a padlizsán alatt.
- A maradék olajban félpuhára sütjük a krumplit - oldalanként elég neki pár perc. A krumplit is lecsöpögtetjük, és félretesszük.
A raguhoz
- A serpenyőbe tesszük az apróra vágott hagymát, és 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, és még 2-3 percig sütjük.
- Hozzáadjuk a húst és az összes fűszert, vörösbort, a konzerv paradicsomot és a paradicsompürét, jól elkeverjük, majd 25 percig közepes lángon főzzük.
A besamelhez
- A vajat megolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a meleg tejet, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
- Egy magas falú tepsi aljára sűrűn letesszük a krumplit. Rámerjük a szószt, majd sűrűn beborítjuk a padlizsánkarikákkal. Rámerjük a besamelt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percre. Ha kivettük, 10-15 percet pihentessük, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 640
- Tegnapi nézettség: 81
- 7 napos nézettség: 681
- Össznézettség: 468396
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Tradicionális görög egytálétel - sok helyen krumpli nélkül csinálják, és néha tesznek bele cukkinit is. Mi viszont így szeretjük a legjobban!