r
Nosalty Logó

Hagyományos muszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Hagyományos muszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36187 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1162 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A padlizsánt megmossuk, és fél centis karikára vágjuk.
  2. A krumplival ugyanígy teszünk. Ha vastag héjú, téli krumpliból készítjük, akkor pucoljuk meg, nyári krumplival nem szükséges.
  3. 1 deci olajat felforrósítunk, és kisütjük benne a padlizsánkarikákat. Nem kell ropogósra, elég, ha megpuhul. Szedjük papírtörlőre, és hagyjuk lecsöpögni.
  4. Ha szükséges, közben folyamatosan pótoljuk az olajat a padlizsán alatt.
  5. A maradék olajban félpuhára sütjük a krumplit - oldalanként elég neki pár perc. A krumplit is lecsöpögtetjük, és félretesszük.

A raguhoz

  1. A serpenyőbe tesszük az apróra vágott hagymát, és 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, és még 2-3 percig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a húst és az összes fűszert, vörösbort, a konzerv paradicsomot és a paradicsompürét, jól elkeverjük, majd 25 percig közepes lángon főzzük.

A besamelhez

  1. A vajat megolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a meleg tejet, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Egy magas falú tepsi aljára sűrűn letesszük a krumplit. Rámerjük a szószt, majd sűrűn beborítjuk a padlizsánkarikákkal. Rámerjük a besamelt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percre. Ha kivettük, 10-15 percet pihentessük, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 640
  • Tegnapi nézettség: 81
  • 7 napos nézettség: 681
  • Össznézettség: 468396
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális görög egytálétel - sok helyen krumpli nélkül csinálják, és néha tesznek bele cukkinit is. Mi viszont így szeretjük a legjobban!

Hozzávalók

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...