adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pörkölthöz
-
167g vaddisznóhús203 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
12 kcal
-
33g száraz vörösbor27 kcal
-
33g disznózsír301 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)
-
0g koriander0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
601
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pörkölthöz
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
25g szárított gomba74 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
200g disznózsír1804 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)
-
0g koriander0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3608
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pörkölthöz
-
41.7g vaddisznóhús51 kcal
-
28.4g vöröshagyma10 kcal
-
7.5g lilahagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
3 kcal
-
8.3g száraz vörösbor7 kcal
-
8.3g disznózsír75 kcal
-
4.2g paprika1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)
-
0g koriander0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
151
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 280.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
601
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 227.6 g
Zsír
-
Összesen 234.5 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2149.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 1533 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1682.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
3608
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
1 kg vaddisznóhús
-
4 nagy fej vöröshagyma
-
2 közepes fej lilahagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 csipet majoranna
-
1 csipet chili
-
6 csipet paprikakrém
-
3 csipet gulyáskrém
-
3 db borókabogyó
-
borsikafű ízlés szerint
-
2 dl száraz vörösbor
-
20 dkg disznózsír
-
1 db paprika
-
1 csipet tárkony
A vadpác fűszerkeverékhez (2 tk)
-
1 késhegynyi koriander
-
1 késhegynyi bazsalikom
-
1 teáskanál mustár
-
1 késhegynyi kakukkfű
-
1 késhegynyi gyömbér
-
1 késhegynyi fekete bors
Elkészítés
A pörkölthöz
- Elsőnek a hagymákat megpucoljuk, majd felkockázzuk..
- A szárított gombát alaposan meg kell mosni, többször leöblíteni, majd 1 órán át vízbe áztatni. Addig a hagymát kicsit a zsírral megdinszteljük.
- Amint üveges a hagymánk, hozzáadjuk a paprikával kezdve az összes fűszert, kivéve a borsikafüvet és a metélőhgymát ill. a vadpácot. Ekkor kerül bele a gomba és az apróra vágott paprika is.
- A húst felkockázzuk. Ha vadhússal van dolgunk, akkor legalább kétszer fel kell rakni forrni vízbe, amíg habosodik, hogy a méreganyagok kimenjenek belőle. Ezt követően hozzáadjuk a fűszerekkel elkevert hagymánkhoz. Beletörjük a fokhagymát is, majd kicsit felöntjük vízzel (kb. 3 dl), illetve lehet egy kicsi borral is vegyesen. Itt jön még a vadpác is, amit lyukacsos tojásba (teatojás) töltök a borókabogyóval együtt, és a babérlevéllel.
- Forrás előtt takarékra levéve legalább 2, vagy 2 és fél órán át főzzük a pörköltünket fedő alatt, néha meglocsolgatva egy kis borral. Közbe időközönként kevergetjük.
- Utolsó fél órában hozzáadjuk a metélőhagymát és a borsikafüvet, majd amikor a hagyma teljesen szétfőtt és a hús is puha akkor elkészültünk. Sóval csak óvatosan.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 290
- Össznézettség: 192805
- Feltöltés dátuma: 2010. december 08.
Ajánló
Ezt ajánlom legfőképp pörkölt fanatikusoknak! Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept saját fejlesztés. Bármilyen vadhúsból készíthető. Több véleményből, ajánlásból ill receptekből dolgoztam ki. Akinek tetszik, dobjon kérem egy véleményt. Remélem, mindenkinek kellően ízleni fog aki kipróbálja :)