Gyors bolognai spagetti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
21 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1040
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
4156
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28g spagetti tészta104 kcal
-
33.6g darált sertéshús61 kcal
-
11.2g trappista sajt39 kcal
-
5.6g sűrített paradicsom5 kcal
-
19.1g vöröshagyma7 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
Összesen
233
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1850.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 788 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 226.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1040
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.8 g
Zsír
-
Összesen 160.6 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7401.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 472 mg
-
Kálcium 1604 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 3150 mg
-
Nátrium 1610 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 907.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 736 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1292 micro
-
Kolin: 584 mg
-
Retinol - A vitamin: 656 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 963 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
4156
kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1612 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
233
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
500 g spagetti tészta
-
600 g darált sertéshús
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
oregánó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
- Készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy pici olajat, hogy ne ragadjon a tészta (egészben is lehet, de akkor amikor puhul, folyamatosan nyomjuk bele a vízbe, én ketté szoktam törni). Néha keverjük meg, és 5 percenként kóstoljunk meg egyet, hogy elég puha-e (ezt is ízlés szerint főzzük ki, valaki félkeményen szereti, valaki extra puhán). Ha megfőtt a tészta, akkor vegyük elő a tésztaszűrőt, és szűrjük le, majd ugyanabba a lábasba tegyük vissza, és adjunk hozzá még egy pici olajat (1-2 ek), majd picit forgassuk meg az olajban.
- Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsuk üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legyen.
- A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint (kb. 2 nagy csipet só, nagyon pici feketebors vagy fehér, egy kis tenyérnyi oregánó és egy még kisebb tenyérnyi majoránna). Ezután hozzáadhatjuk a fokhagymakrémet, vagy az apróra felvágott/préselt fokhagyma gerezdeket. Jól forgassuk át a fazékban, majd ha a hús szinte fehér lett, és úgy érezzük, hogy már jó, akkor adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt vagy a bazsalikomos paradicsomszószt (az üvegben maradt paradicsommaradékot egy pici vízzel szoktam felhígítani, lezárni, összerázni és a fazékba beleönteni). Ezt is jól forgassuk át, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. 3-5 percenként nézzük meg, és alaposan kevergessük át.
- Reszelt sajttal tálaljuk (ajánlom még melegen ráreszelni, mert akkor ráolvad, és szerintem guszta).
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 1406
- Tegnapi nézettség: 1041
- 7 napos nézettség: 7090
- Össznézettség: 2155281
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jó étvágyat!