r
Nosalty Logó

Gyors bolognai spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyors bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1040 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7401.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    1604 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    3150 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1292 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 4156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1612 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy pici olajat, hogy ne ragadjon a tészta (egészben is lehet, de akkor amikor puhul, folyamatosan nyomjuk bele a vízbe, én ketté szoktam törni). Néha keverjük meg, és 5 percenként kóstoljunk meg egyet, hogy elég puha-e (ezt is ízlés szerint főzzük ki, valaki félkeményen szereti, valaki extra puhán). Ha megfőtt a tészta, akkor vegyük elő a tésztaszűrőt, és szűrjük le, majd ugyanabba a lábasba tegyük vissza, és adjunk hozzá még egy pici olajat (1-2 ek), majd picit forgassuk meg az olajban.
  2. Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsuk üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legyen.
  3. A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint (kb. 2 nagy csipet só, nagyon pici feketebors vagy fehér, egy kis tenyérnyi oregánó és egy még kisebb tenyérnyi majoránna). Ezután hozzáadhatjuk a fokhagymakrémet, vagy az apróra felvágott/préselt fokhagyma gerezdeket. Jól forgassuk át a fazékban, majd ha a hús szinte fehér lett, és úgy érezzük, hogy már jó, akkor adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt vagy a bazsalikomos paradicsomszószt (az üvegben maradt paradicsommaradékot egy pici vízzel szoktam felhígítani, lezárni, összerázni és a fazékba beleönteni). Ezt is jól forgassuk át, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. 3-5 percenként nézzük meg, és alaposan kevergessük át.
  4. Reszelt sajttal tálaljuk (ajánlom még melegen ráreszelni, mert akkor ráolvad, és szerintem guszta).
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1410
  • Tegnapi nézettség: 821
  • 7 napos nézettség: 6854
  • Össznézettség: 2182087
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...