r
Nosalty Logó

Texasi tépett-húsos bbq szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Texasi tépett-húsos bbq szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Száraz pác

Nedves pác

A hús

Egyéb

Összesen 821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Száraz pác

Nedves pác

A hús

Egyéb

Összesen 6563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Száraz pác

Nedves pác

A hús

Egyéb

Összesen 182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    1189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    1965 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.6 g

Zsír

  • Összesen
    413.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17342 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    579 mg
  • Kálcium
    2212 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    4372 mg
  • Nátrium
    9514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2329.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    1158 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    1135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    465 micro
  • β-karotin
    6512 micro
  • β-crypt
    1142 micro
  • Likopin
    15720 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 6563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    439 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Száraz pác

Nedves pác

A hús

Egyéb

Elkészítés

Száraz pác

  1. A szaráraz páchoz valókat mozsárban vagy elektromos darálóban összetörjük, és alaposan az egyben lévő lapockába masszírozzuk.
  2. Az így megízesített húst lezárt dobozban hűtőben érleljük. Egy éjszakát minimum benne kell lennie, de én 3 napig bírtam, aztán nekiálltam sütni.

Nedves pác

  1. A nedves pácban felhasználjuk a narancs és citrom reszelt héját és levét is. Minden hozzávalót összeforralunk kis lángon, míg besűrűsödik. Ezzel fogjuk majd kenni a húst.

A hús

  1. A száraz pácból kivett húst szárazra felitatjuk, de nem szedjük le róla a száraz pácot.
  2. A sütőt előmelegítjük 120-125 fokra, és a pácolt húst egy teflonos, vastag falú lábasban betesszük így sülni 2 órára, nem lefedve azt. Félidőben megfordítjuk.
  3. Ha eltelt a két óra sütés, a nedves páccal locsoljuk meg a húst, és most lefedve süssük 3/4-1 órát 150 fokon.
  4. Az idő letelte után újra vegyük le a fedőt, és a húst megkenve a nedves páccal süssük még 10-15 percet mindkét oldalát.
  5. Ez a hús ekkor már szétomlik. Villával, kézzel szedjük szét vékony csíkokra.

Egyéb

  1. A hamburger zsemlét vágjuk ketté, vékonyan kenjük meg vajjal, és egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a belsejét.
  2. Halmozzunk rá, amit otthon találunk. Majonéz, saláta, uborka, paradicsom, paprika, lila hagyma, cheddar sajt, stb. Mindenki ízlése szerint rakja össze, hiszen a fő meghatározó íz itt a hús lesz, melynek fenséges ízét csak kiemelik a többi kellékek.
  • Sütés hőfoka: 125 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4721
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Texasi tépett-húsos bbq szendvics
Évi néni 1830 recept

A TV-ben olykor megnézem az Eat street című műsort, ahol mindig találok valami fogunkra való ételt. Ez is egy ilyen volt. Most sütőben sütöttem, de ha jó idő lesz, kipróbálom, kint a grillen hogyan lehet ezt elkészíteni.

Hozzávalók

Száraz pác

Nedves pác

A hús

Egyéb

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...