r
Nosalty Logó

Trikolor lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Trikolor lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Összesen 841 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Összesen 6693 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2179.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    3236 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    2180 micro
  • Lut-zea
    4729 micro
Összesen 841 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    354.9 g

Zsír

  • Összesen
    374.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17434.9 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    5978 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    858 mg
  • Foszfor
    4985 mg
  • Nátrium
    4973 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1576 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4777 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    1518 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1788 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2493 micro
  • α-karotin
    2549 micro
  • β-karotin
    25889 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    17440 micro
  • Lut-zea
    37830 micro
Összesen 6693 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Elkészítés

Sajtos besamel

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk összeolvadni. A két tojássárgáját a végén keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni, és csak azután használjuk fel.

Húsos ragu

  1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a lereszelt répát, a zellert és zúzott fokhagymát. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval, majd lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a sűrített és az aprított paradicsomot, a fűszerpaprikát, majd felöntjük a vörösborral. 25-30 perc alatt készre főzzük a ragut. Felhasználás előtt kihűtjük.

Ricottás spenót

  1. Olívaolajon lepirítjuk a fokhagymát, majd ráhalmozzuk a spenótot. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  2. Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát és a parmezánt. Felhasználás előtt kihűtjük.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A rétegezés sorrendje: tészta, ragu, tészta, ragu, tészta. Ez az első, "piros" réteg.
  2. A második réteg: sajtos besamel, mozzarella golyók, tészta, sajtos besamel, mozzarella, végül tészta. Ez a "fehér" réteg.
  3. A harmadik a "zöld" réteg: ricottás spenót, tészta, ricottás spenót, tészta. Sajtos besamellel zárjuk az egészet, majd rátesszük a trappista szeleteket, és megszórjuk egy kevés parmezánnal.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20 cm
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11472
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Trikolor lasagne
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Most egy kis csavarral készült, hiszen 3 különböző színű rétegből raktuk össze kedvencünket: az első a spenótos ricottás, a második a sajtos besameles, a harmadik a paradicsomos marharagu. A végeredmény egy csodaszép zöld-fehér-piros tésztaköltemény - mivel színei az olasz zászlót idézik, elneveztük trikolor lasagnének, ami illik a népek tavaszához. (Ugye ha megfordítjuk a sorrendet, akkor magyar zászlót kapunk...)

Hozzávalók

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...