Trikolor lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Sajtos besamel
-
10g vaj72 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19g krémsajt47 kcal
Húsos ragu
-
3g olívaolaj27 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
3 kcal
-
6 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
Ricottás spenót
-
3g olívaolaj27 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
19g ricotta28 kcal
-
25 kcal
Összeállítás
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
10g mozzarella30 kcal
-
10 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
Összesen
841
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Sajtos besamel
-
80g vaj574 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g krémsajt375 kcal
Húsos ragu
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
5 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
26 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g oregánó16 kcal
Ricottás spenót
-
24g olívaolaj212 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g spenót66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
150g ricotta225 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összeállítás
-
400g lasagne tészta1484 kcal
-
80g mozzarella239 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
6693
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
Sajtos besamel
-
2.4g vaj17 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
11.8g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
-
8.8g sajt31 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
4.4g krémsajt11 kcal
Húsos ragu
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.2g halványító zeller0 kcal
-
2.4g sárgarépa1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
8.8g konzerv paradicsom1 kcal
-
11.8g darált marhahús17 kcal
-
2.9g vörösbor2 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g oregánó0 kcal
Ricottás spenót
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
11.8g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.4g ricotta7 kcal
-
1.5g parmezán sajt6 kcal
Összeállítás
-
11.8g lasagne tészta44 kcal
-
2.4g mozzarella7 kcal
-
0.6g parmezán sajt2 kcal
-
2.9g trappista sajt10 kcal
Összesen
196
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2179.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 747 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 197 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 319 micro
-
β-karotin 3236 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 2180 micro
-
Lut-zea 4729 micro
Összesen
841
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 354.9 g
Zsír
-
Összesen 374.2 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17434.9 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 544 mg
-
Kálcium 5978 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 858 mg
-
Foszfor 4985 mg
-
Nátrium 4973 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1576 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4777 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 1518 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1788 micro
-
Kolin: 996 mg
-
Retinol - A vitamin: 2493 micro
-
α-karotin 2549 micro
-
β-karotin 25889 micro
-
β-crypt 509 micro
-
Likopin 17440 micro
-
Lut-zea 37830 micro
Összesen
6693
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 513 micro
-
Lut-zea 1112 micro
Összesen
196
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Sajtos besamel
-
80 g vaj
-
3 púpozott ek finomliszt
-
4 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
50 g parmezán sajt
-
300 g sajt
-
2 db tojássárgája
-
150 g krémsajt
Húsos ragu
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db sárgarépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek sűrített paradicsom
-
300 g konzerv paradicsom
-
400 g darált marhahús
-
1 dl vörösbor
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek oregánó
Ricottás spenót
-
3 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
400 g spenót
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
150 g ricotta
-
50 g parmezán sajt
Összeállítás
-
400 g lasagne tészta
-
100 g trappista sajt
Elkészítés
Sajtos besamel
- A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót.
- A sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk összeolvadni. A két tojássárgáját a végén keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni, és csak azután használjuk fel.
Húsos ragu
- Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a lereszelt répát, a zellert és zúzott fokhagymát. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval, majd lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a sűrített és az aprított paradicsomot, a fűszerpaprikát, majd felöntjük a vörösborral. 25-30 perc alatt készre főzzük a ragut. Felhasználás előtt kihűtjük.
Ricottás spenót
- Olívaolajon lepirítjuk a fokhagymát, majd ráhalmozzuk a spenótot. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
- Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát és a parmezánt. Felhasználás előtt kihűtjük.
Összeállítás
- Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A rétegezés sorrendje: tészta, ragu, tészta, ragu, tészta. Ez az első, "piros" réteg.
- A második réteg: sajtos besamel, mozzarella golyók, tészta, sajtos besamel, mozzarella, végül tészta. Ez a "fehér" réteg.
- A harmadik a "zöld" réteg: ricottás spenót, tészta, ricottás spenót, tészta. Sajtos besamellel zárjuk az egészet, majd rátesszük a trappista szeleteket, és megszórjuk egy kevés parmezánnal.
- 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x20 cm
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 239
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 11472
- Feltöltés dátuma: 2020. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Most egy kis csavarral készült, hiszen 3 különböző színű rétegből raktuk össze kedvencünket: az első a spenótos ricottás, a második a sajtos besameles, a harmadik a paradicsomos marharagu. A végeredmény egy csodaszép zöld-fehér-piros tésztaköltemény - mivel színei az olasz zászlót idézik, elneveztük trikolor lasagnének, ami illik a népek tavaszához. (Ugye ha megfordítjuk a sorrendet, akkor magyar zászlót kapunk...)