Tikka masala csirke kókuszosan
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
Naan kenyér
-
7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g só0 kcal
-
18 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
Garam masala fűszer és pácolás
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Szósz a főzéshez
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
50g kókusztej99 kcal
-
50g paradicsomszósz12 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
Naan kenyér
-
25g friss élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
4g só0 kcal
-
71 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
Garam masala fűszer és pácolás
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Szósz a főzéshez
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
200g kókusztej394 kcal
-
200g paradicsomszósz48 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
Naan kenyér
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
5.4g joghurt3 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.8g szezámmag4 kcal
Garam masala fűszer és pácolás
-
12.2g csirkemellfilé15 kcal
-
13.5g joghurt8 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Szósz a főzéshez
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
10.8g kókusztej21 kcal
-
10.8g paradicsomszósz3 kcal
-
0g koriander0 kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 1298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 282 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 32 micro
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.1 g
Zsír
-
Összesen 90.2 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8458.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1736 mg
-
Nátrium 5193 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1127.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 129 micro
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1503 micro
-
Lut-zea 7 micro
Hozzávalók
Naan kenyér
-
25 g friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 dl víz
-
1 dl tej
-
400 g finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl joghurt
Garam masala fűszer és pácolás
-
2.5 dl joghurt
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek gyömbér
-
1 teáskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 csipet cayenne paprika
-
1 kávéskanál chilipehely
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál curry por
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 db babérlevél
-
1 kávéskanál zöld kardamom
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
1 kávéskanál ánizs
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
Szósz a főzéshez
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál gyömbér
-
2 dl paradicsomszósz
Elkészítés
Naan kenyér
- A csirkemellet felkockázzuk, és az összes fűszerrel, valamint a joghurttal együtt alaposan összekeverjük, majd egy éjszakára eltesszük a hűtőbe pácolódni.
- Kétféle módja van a sütésnek: 1. Hurkapálcikákra tűzdeljük és grillezzük, vagy tepsi peremére sorakoztatva megsütjük a sütőben. Egyébként ez a hagyományos módszer. 2. A pácléből kiszedve a húskockákat olajon megsütjük egy serpenyőben. A páclét semmiképp ne öntsük rá, az a lényeg, hogy pirosra süljön, és ne főjön! A sült húst félretesszük.
- Külön fazékban megdinszteljük az aprított vöröshagymát, majd a paradicsomszószt, reszelt fokhagymát, gyömbért és kókusztejet hozzáadva gyakori kevergetés mellett összefőzzük. A páclé maradékát is öntsük bele, amit nem használtunk fel a sütésnél. Beleforgatjuk a sült csirkét, kicsit még kevergetünk rajta, és készen is van. Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított korianderrel.
Garam masala fűszer és pácolás
- Felhevített serpenyőben (palacsintasütő tökéletes) kevés olívaolajon másfél percig sütjük az alját, majd megfordítjuk, hogy a magos fele kerüljön lentre. Ekkor már kezd buborékosodni, ami miatt könnyen odaéghet a puklis részén, míg a többi része nyers marad, ezért kicsit le kell lapítani lapáttal, és így sütni még másfél percig.
- A tejet és a vizet összekeverve meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut.
- A lisztet, sót, olajat és joghurtot egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a felfuttatott élszetőt. Alaposan összedagasztjuk. Ha még ragad, liszttel kompenzáljuk, majd kb. fél órára eltesszük kelni. Közben lehet sütni-főzni a húst.
- Ha jól csináltuk, egy nagy szimpatikus, könnyen kezelhető, kissé rugalmas tésztát fogunk kapni. Ökölnyi gombócokat szaggatunk belőle (nekem 8 db jött ki), majd nyújtófával fél cm vékonyra nyújtjuk. Megszórjuk petrezselyemmel és a magkeverékkel, és még egyszer végigmegyünk rajta a sodrófával, hogy a magok beleragadjanak.
- Hagyományosan kézzel szokás enni a tikka masalát, vagyis a naanból nagyot tépve kanalat hajtogatunk, és azzal lapátoljuk fel az ételt.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6483
- Feltöltés dátuma: 2018. május 22.
Ajánló
Nézzétek meg evés közben az említett filmek valamelyikét, és igyatok hozzá valami jóféle, indiai jeges teát. Természetesen ha igényli a gyomrotok, rizst is lehet főzni hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Évek óta szemezgetek az indiai konyhával, de olyan extrém összetevőkkel dolgoznak, hogy inkább távolról nézegettem, mint közelről. Azt sem értettem, hogy mi a nyavalyáért raknak egy húsos raguba olyan fűszereket, amik süteménybe valók. Bár a pho levessel is hasonló érzésem volt, amíg ki nem próbáltam... talán éppen ez győzött meg arról, hogy annyira nem is hülyeség. Indiai éttermek kipróbálása híján ez a fantáziálásom továbbra is fantázia maradt, amíg meg nem néztem az Ízek, imák, szerelmek című filmet. Addig az olasz konyhával való viszonyom is igencsak felszínes volt, de a film után hirtelen szárnyra kaptam, és rendre minden nap olasz kajákat főztem. Aztán jött a Pi élete, ami végül megnyitotta a kaput, és elkészítettem életem első indiai ebédjét. A garam masala fűszerkeverékről annyit tudni kell, hogy lehet venni boltban, készen úgy, hogy minden bele van darálva, de az összetevők 90%-a megtalálató egy átlagos magyar háziasszony konyhájában is (az enyémben legalábbis tuti, bár én lehet, hogy nem vagyok átlagos). Ezért teljesen fölöslegesnek tartom megvenni ugyanazt összekeverve, ami egyébként külön-külön is ott van a polcunkon, főleg mert ha keverve van, másra már tuti nem használható fel. Tehát fogtam szépen a kis laptopomat, néztem pár tikka masala receptes videót igazi indiai háziasszonyoktól, olvasgattam kicsit, és megalkottam a saját receptemet. A kókusztej a titkos adalék, amit egyik receptben sem találtam, ettől lesz az enyém egyedi gyártmány.