Zöld kardamom

Indiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó fűszernövény. Hüvelyes termésében találhatók magvai, amit egészben vagy porként használnak. A kardamom az egyik legdrágább fűszernövény, mivel termesztése és begyűjtése meglehetősen idő- és munkaigényes. Fehér, fekete és zöld változata van, általában az utóbbit tartják a legízletesebbnek. Jól illik húsételekhez és édességekhez egyaránt, fűszereznek vele rizst, kompótot, italokat is.
Bármikor.
Jól záródó fűszertartóban.
fehérjetartalom
10.76 g
zsírtartalom
1.98 g
szénhidráttartalom
68.47 g
víztartalom
8.28 g
Kalcium
383 mg
Magnézium
229 mg
Foszfor
178 mg
Mangán
28 mg
B6 vitamin
0.23 g
C vitamin
21 mg
Niacin - B3 vitamin
1.102 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.198 mg
fehérje
10.76 g
Zsír
telített zsírsav
0.68 g
egyszeresen telített zsírsav
0.87 g
többszörösen telített zsírsav
0.43 g
ásványi anyagok
Kalcium
383 mg
Vas
13.97 mg
Magnézium
229 mg
Foszfor
178 mg
Nátrium
18 mg
Cink
7.47 mg
Réz
0.383 mg
Mangán
28 mg
szénhidrát
rost
28 g
víz
8.28 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.198 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.182 mg
Niacin - B3 vitamin
1.102 mg
C vitamin
21 mg
B6 vitamin
0.23 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!