r
Nosalty Logó

Csokis-cukkinis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokis-cukkinis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6894 micro
Összesen 2835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, végeit levágjuk, a tököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A száraz anyagokat: lisztet, kakaót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, a ledarált diót, kardamomot elvegyítjük egymással.
  3. A lereszelt cukkinit, a száraz anyagokat, a tojásokat, az áfonyát, a joghurtot és a darabosra tört étcsokoládét, olajat keverőlapáttal homogén masszává keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük. 160 fokon, hőlégkeverésen 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük elkészültét.
  5. Félig nyitott sütőajtó mellet a sütőben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x12
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15187
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-cukkinis sütemény
Évi néni 1830 recept

Nagyon zsenge cukkinit vásároltam, így gondoltam, az biztosan jó lesz süteménynek. Az a jó benne, hogy hámozni sem kell, és lágy, élvezetes tésztát kapunk belőle. Nem is tartott sokáig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...