Dióolaj

A dióolaj a dióbélből általában hidegen sajtolt, gyümölcsös izű olaj. Rendkívül egészséges magas B-vitamin és ásványianyag tartalma miatt. Fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, ezért gyógyászati céllal is alkalmazzák. Ízesíthetünk vele salátákat, használhatjuk desszertek, levesek készítéséhez, remekül harmonizál a babból készült ételekkel. Ára nagyjából tízszerese a napraforgóból készült étolaj árának.
Bármikor.
Sötét, hűvös, száraz helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95.2 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Kolin
0.4 mg
E vitamin
0.4 mg
K vitamin
15 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
9.1 g
egyszeresen telített zsírsav
22.8 g
többszörösen telített zsírsav
63.3 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Kolin
0.4 mg
E vitamin
0.4 mg
K vitamin
15 µg
Itt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaVannak, akik szeretnek meginni egy pohár bort főzés közben, különösen, ha valamilyen összejövetelre készülnek – de nem ez az egyetlen módja az alkohol felhasználásának a konyhában.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
Puffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!