Dióolaj

A dióolaj a dióbélből általában hidegen sajtolt, gyümölcsös izű olaj. Rendkívül egészséges magas B-vitamin és ásványianyag tartalma miatt. Fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, ezért gyógyászati céllal is alkalmazzák. Ízesíthetünk vele salátákat, használhatjuk desszertek, levesek készítéséhez, remekül harmonizál a babból készült ételekkel. Ára nagyjából tízszerese a napraforgóból készült étolaj árának.
Bármikor.
Sötét, hűvös, száraz helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95.2 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Kolin
0.4 mg
E vitamin
0.4 mg
K vitamin
15 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
9.1 g
egyszeresen telített zsírsav
22.8 g
többszörösen telített zsírsav
63.3 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Kolin
0.4 mg
E vitamin
0.4 mg
K vitamin
15 µg
Nem mindennapi fogások várnak ma minden éhes delikvensre: karalábélevél-krémleves, színes zöldségekkel töltött pite és avokádós brownie a menü.
NosaltyMárciusban indul majd a pályázat, melynek keretein belül akár 3 milliót is kaphat egy kocsma.
NosaltyNapi Tippünkben lerántjuk a leplet, hogy mi a házi készítésű sült krumpli sózásának ideális időpontja!
Szász NóriVagyunk egy páran, akik el sem tudják képzelni a napindítást egy csésze, de inkább egy bögre forró kávé nélkül. Azonban van egy dolog, amit semmiképp ne tegyünk meg a kávéval, mert egy kutatás szerint akár rákkeltő hatása is lehet.
A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.
Mai menüsorunk sem lesz szerény: színes, ízes fogások kavalkádja fogad, csak legyen, aki elkészíti.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!