Sóska saláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
Az öntethez
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
Az öntethez
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
A salátához
-
26.3g sóska4 kcal
-
10.5g halványító zeller1 kcal
-
21.1g sárgarépa8 kcal
-
26.3g alma12 kcal
Az öntethez
Összesen
103
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 745 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6020 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 745 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6020 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 651 micro
-
β-karotin 1584 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A megtisztított sóskaleveleket nagyjából egymásra téve kb. 1 centi vastag csíkokra vagdossuk.
- A zellerszárat, és a megpucolt sárgarépát olyan vékonyra szeleteljük, amilyenre csak tudjuk.
- Az almát megmossuk, megszárítjuk (nem hámozzuk meg!), magházát kivágjuk és tetszőleges formájú (de nem túl nagy), leheletvékony szeletekre vágjuk.
- Az előkészített hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, és egészen finom lyukú szűrűn keresztül rácsorgatjuk az öntetet (hogy a kis fokhagymadarabkák ne kerüljenek bele a salátába).
- Az egészet jól összeforgatjuk, és AZONNAL megesszük.
- (Ezt a salátát nem szabad előre elkészíteni: fontos, hogy közvetlenül a fogyasztása előtt csináljuk meg, különben a sóska összefonnyad, az almaszeletkék pedig megbarnulnak...)
Az öntethez
- Először az öntetet készítsük el: kis tálban összekeverjük a dióolajat a citrom kifacsart levével, a mézzel, és sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymagerezdet egészen finomra vágjuk, és hozzáadjuk az öntethez.
- Receptkönyvben: 252
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 38225
- Feltöltés dátuma: 2008. október 02.
Ajánló
Ezt a salátát önmagában fogyasszuk könnyű ebédként vagy vacsoraként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A minap a piacon vett sóska egyik fele omlettben végezte, a maradékból pedig ez a finom saláta készült. Ha most megkérdezné tőlem valaki, melyik a kedvenc salátám, habozás nélkül rávágnám: hát a sóska saláta, mi más?!