Shiitake gomba stir-fry rizstésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A stir-fry-hoz
-
75g shiitake gomba26 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5g dióolaj44 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
50g kínai kel7 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
A tálaláshoz
-
50g rizstészta182 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
3g menta2 kcal
Összesen
449
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A stir-fry-hoz
-
150g shiitake gomba51 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g dióolaj88 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
100g kínai kel15 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
A tálaláshoz
-
100g rizstészta364 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
6g menta4 kcal
Összesen
895
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A stir-fry-hoz
-
16.5g shiitake gomba6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.1g dióolaj10 kcal
-
2g fenyőmag13 kcal
-
11g zöldbab3 kcal
-
3.3g szójaszósz2 kcal
-
11g kínai kel2 kcal
-
1.1g szezámolaj10 kcal
-
30.4g újhagyma6 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
A tálaláshoz
-
11g rizstészta40 kcal
-
11g joghurt7 kcal
-
0.7g menta0 kcal
Összesen
99
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1645 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 980 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 849 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1416 micro
Összesen
449
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3290.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 1960 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 582.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 458 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 1697 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2832 micro
Összesen
895
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
A stir-fry-hoz
-
150 g shiitake gomba
-
1 ek dióolaj
-
2 ek fenyőmag
-
3 ek szójaszósz
-
100 g kínai kel
-
1 ek szezámolaj
-
3 db újhagyma
A tálaláshoz
-
100 g rizstészta
Elkészítés
A stir-fry-hoz
- A gombák szárát kivágjuk, kalapjukat megmossuk, szárítjuk és felszeleteljük. A kínai kel megmosott és megszárított leveleit vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát fél centis darabokra karikázzuk.
- Wokba téve az apróra vágott fokhagymát és szétmorzsolt chili paprikát a dióolajon alacsony lángon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot és a gombát. Addig pirítjuk, míg a fenyőmag színt nem kap. Most mehet hozzá a ceruzabab és a szójaszósz fele, a lángot közepesre állítjuk.
- Végül belekeverjük a kínai kelt, hozzáöntjük a szezámolajat és a maradék szójaszószt, beledobjuk az újhagyma karikákat, rátépkedjük a bazsalikom leveleket és még egy-két percig keverjük erős tűz felett.
- Az rizstésztára forró vizet öntünk, pár perc után leszűrjük és tányérokra halmozzuk, a tetejére jön a stir-fry, és mellé az apróra vágott mentalevelekkel elkevert joghurtot kínáljuk.
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 21760
- Feltöltés dátuma: 2008. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Első ízben használtam shiitake gombát, lenyűgözött. Peter Gordon: Vegetables, The new food heroes c. könyvében találtam hozzá ezt a klassz receptet. Némi módosítással készítettem el, a vízigesztenye például egy az egyben kimaradt az én verziómból (sajnos). Szerencsés voltam, kaptam friss gombát, ennek hiányában persze szárítottat is használhatunk.