Francia diós kenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1018
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4071
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
1018
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 123.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5367.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 791 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1324 mg
-
Nátrium 2607 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 615.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 128 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 686 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
4071
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A diót apróra vágjuk. 10 darabot egészben hagyunk a díszítéshez.
- A felaprított diót egy serpenyőben megpirítjuk.
- A kézmeleg tejet egy tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés lisztet elkeverünk benne. Langyos helyen 15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután az olajat és a sót hozzáadjuk. A liszttel hólyagos tésztává dagasztjuk. A diót beledolgozzuk.
- Ha kenyérsütőben készítjük elő, akkor a hozzávalókat egyben beletesszük és megdagasztatjuk. A kelesztést már nem a gép végzi (mert nem fér el benne).
- A tésztát egy tálban, letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
- Meglisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük és gömbölyded cipókat formálunk belőle. A tetejüket nem túl mélyen kb. ujjnyi szélességben késsel bevagdossuk és a kimaradt diókat ezekbe a vájatokba tesszük.
- Tepsire rakjuk (nem túl közel egymáshoz). Kb. 30 percen át ismételten kelesztjük.
- Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lángon (180 fok) kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18541
- Feltöltés dátuma: 2008. december 11.
Ajánló
Krémlevesek mellé, salátákhoz, borokhoz kiválóan illik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Prima Konyha Magazinban. A kenyérdagasztás nem tartozik a kedvenceim közé, ezért elég sokáig halogattam az elkészítését. Ma reggel rádöbbentem, hogy ezt a ragacsos munkát elvégzi helyettem a kenyérsütőnk, így hát elkészült a kenyér. Nagyon finom.