r
Nosalty Logó

Francia diós kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia diós kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4071 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1018 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5367.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    2607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 4071 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót apróra vágjuk. 10 darabot egészben hagyunk a díszítéshez.
  2. A felaprított diót egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. A kézmeleg tejet egy tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés lisztet elkeverünk benne. Langyos helyen 15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután az olajat és a sót hozzáadjuk. A liszttel hólyagos tésztává dagasztjuk. A diót beledolgozzuk.
  4. Ha kenyérsütőben készítjük elő, akkor a hozzávalókat egyben beletesszük és megdagasztatjuk. A kelesztést már nem a gép végzi (mert nem fér el benne).
  5. A tésztát egy tálban, letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  6. Meglisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük és gömbölyded cipókat formálunk belőle. A tetejüket nem túl mélyen kb. ujjnyi szélességben késsel bevagdossuk és a kimaradt diókat ezekbe a vájatokba tesszük.
  7. Tepsire rakjuk (nem túl közel egymáshoz). Kb. 30 percen át ismételten kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben, közepesnél nagyobb lángon (180 fok) kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18530
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 11.

Ajánló

Krémlevesek mellé, salátákhoz, borokhoz kiválóan illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Prima Konyha Magazinban. A kenyérdagasztás nem tartozik a kedvenceim közé, ezért elég sokáig halogattam az elkészítését. Ma reggel rádöbbentem, hogy ezt a ragacsos munkát elvégzi helyettem a kenyérsütőnk, így hát elkészült a kenyér. Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...