Angyalváró fekete szépiás spagetti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
130g zeller47 kcal
-
100g alma47 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
10g dióolaj88 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
42 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g spagetti tészta557 kcal
-
40g mozzarella120 kcal
Összesen
1494
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
260g zeller94 kcal
-
200g alma94 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
20g dióolaj177 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
100g félszáraz fehérbor84 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g spagetti tészta1113 kcal
-
80g mozzarella239 kcal
Összesen
2985
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
16.7g zeller6 kcal
-
12.8g alma6 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
5.4g citrom1 kcal
-
1.3g dióolaj11 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
6.4g füstölt sajt21 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
6.4g félszáraz fehérbor5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.2g dió21 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.2g spagetti tészta71 kcal
-
5.1g mozzarella15 kcal
Összesen
191
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2164.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 616 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 281 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
1494
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 137.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4329.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1488 mg
-
Nátrium 1028 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 562.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 801 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
2985
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db zeller
-
1 db alma
-
3 dkg vaj
-
0.5 db citrom
-
2 ek dióolaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 dl tej
-
10 dkg füstölt sajt
-
2 dkg parmezán sajt
-
1 dl félszáraz fehérbor
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 késhegynyi kardamom
-
1 kk fehér bors
-
1 csokor kakukkfű
-
5 dkg dió
-
só ízlés szerint
-
80 g mozzarella
Elkészítés
- A zellert és az almát almareszelőn lereszeljük vagy késes aprítóban apróra daraboljuk. Mindkettőre kevés citrom levét facsarunk, hogy ne barnuljanak meg.
- A vaj és 1 evőkanál dióolaj keverékén a zellert megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk és a fehérborral felöntve félpuhára pároljuk.
- Hozzáadjuk az almát. Ízesítjük őröt kardamommal és szerecsendióval. Pár percig együtt dinszteljük tovább.
- 1 evőkanál liszttel megszórjuk, összepirítjuk és felengedjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk és forráspontig főzzük. Ekkor megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, a kakukkfűvel és rátépkedjük a mozzarella sajtot is. Addig főzzük, míg a sajt elolvad, a mártásunk pedig besűrűsödik.
- Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
- Tálaláskor a tésztát a szósszal leöntjük. A tetejét reszelt citromhéjjal, reszelt parmezánnal és darabos pörkölt dióval meghintjük, kevés dióolajjal lecsurgatjuk.
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 181
- Feltöltés dátuma: 2024. november 11.
Ajánló
Karácsonyi borleves után ajánlom fogyasztani. Az ünnepi asztal gyomorkímélő, hamar elkészíthető, pénztárcabarát, egészséges és ízletes fogása lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept
Hagyományos karácsonyi alapanyagokból: dió, alma, sajtok, halas tészta és fűszerek felhasználásával készítettem egy nem hagyományos ünnepi főételt, ami húsmentesen is rendkívül ízletes.