Félszáraz fehérbor

Félszáraz fehérbor

Leírás

Fehér szőlőszemekből kipréselt mustból, erjesztéssel készülő alkoholos ital. A borokat a cukortartalmuk szerint a következő kategóriákba soroljuk: száraz, félszáraz, félédes és édes. Félszáraz bor az, amelynek maradékcukortartalma 4-12 g/l között van. Fogyasztása szárnyas ételekhez ajánlott, tipikusan félszáraz borfajták a sárgamuskotály, mézes és a tramini.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Félszáraz fehérbor

fehérjetartalom

0.07 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

2.16 g

víztartalom

86.85 g

gramm félszáraz fehérbor?

Top ásványi anyagok

Foszfor

18 mg

Magnézium

10 mg

Kalcium

9 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.05 g

Niacin - B3 vitamin

0.108 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.045 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.07 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

9 mg

Vas

0.27 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

18 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.12 mg

Réz

0.004 mg

Mangán

0.117 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

cukor

0.96 g

víz

86.85 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg

Niacin - B3 vitamin

0.108 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.045 mg

Folát

1 µg

B6 vitamin

0.05 g

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Lakos Benedek

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!