r
Nosalty Logó

Egzotikus kacsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Butterfly
Egzotikus kacsa
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta:

Húspác:

Szósz:

Sűrítéshez:

Sütés:

3112
Kalória
89.3g
Fehérje
95.6g
Szénhidrátok
261.4g
Zsír
561.9g
Víz
488g
Koleszterin
1.9g
Rost
27.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta:

Húspác:

Szósz:

Sűrítéshez:

Sütés:

Összesen 3112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta:

Húspác:

Szósz:

Sűrítéshez:

Sütés:

Összesen 6224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta:

Húspác:

Szósz:

Sűrítéshez:

Sütés:

Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    261.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5083.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    3718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 3112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.6 g

Zsír

  • Összesen
    522.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10167 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    7436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 6224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

Tészta:

  1. A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát keverünk, kicsit sűrűbbnek kell lennie.
  2. Hagyjuk állni, míg a húst bepácoljuk.

Húspác:

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk a hozzávalókkal.
  2. Egy fél órát hagyjuk állni, hogy jól átjárja a pác.
  3. Ezután jól összeforgatjuk a húst és a sűrű masszát.
  4. Bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy hőálló tálba kiszedjük.

Szósz:

  1. A szósz hozzávalóit, szintén összekeverjük egy kis tálba.
  2. Miután kisütöttük a húst, a szószt felforraljuk egy edényben.
  3. Ha már forr, beleforgatjuk a bundás húsokat, majd a vízzel elkevert étkezési keményítőt rálocsoljuk a szójaszószos húsra. Azért kell így besűríteni, mert először a hús felszívja a forró mézes-szójaszószt (jobban rátapad), majd a rálocsolt keményítős víztől szép fényes és ragacsos lesz. :)

Sűrítéshez:

  1. A vizet és az étkezési keményítőt összekeverjük egy kis tálba. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy folyékony legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Amikor kínait eszünk, mindig rendelünk egzotikus kacsát. A hétvégén szerettük volna otthon is elkészíteni, de csak egy videót találtunk róla az interneten (még angol oldalakon sem volt recept róla :( ), és csak a hozzávalók voltak feltüntetve, a mennyiség nem. Így a szezámmagos csirke tésztáját vettük alapul, a többit pedig ízlésünk szerint találtuk ki. Az eredmény tökéletes, megéri elkészíteni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!