r
Nosalty Logó

Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Karácsonyi töltött pulykamell, zelleres krumplipürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

1130
Kalória
57.3g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
56.3g
Zsír
532.6g
Víz
211.3g
Koleszterin
10.9g
Rost
33.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Összesen 1130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Összesen 4517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött pulykamellhez

A zelleres krumplipüréhez

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    532.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.2 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9968 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1573 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    3330 mg
  • Nátrium
    4252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    695 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    2144 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 4517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A töltött pulykamellhez

  1. Kezdjük a pulykamellel. Válasszunk egy szép nagy darabot, és kérjük meg a hentest, hogy nyissa szét nekünk, mert tölteni fogjuk.
  2. Az aszalt szilvákat áztassuk rumba és tegyük félre.
  3. Finoman klopfoljuk ki a pulykamellet, sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát, majd 4-5 gerezd áttört fokhagymával kenjük meg.
  4. A baconszalonna-szeleteket szorosan terítsük egymás alá, majd rakjuk rá a pulykamellet. A pulykamell közepére helyezzük a camembert-szeleteket egy sávban, majd erre pakoljuk a beáztatott és enyhén kinyomkodott aszalt szilvákat is.
  5. Határozott mozdulatokkal, szorosan feltekerjük a pulykamellet, majd keresztben befedjük a baconszeletekkel, és jól benyomkodjuk a két végét.
  6. Olajjal/zsírral kikent tepsibe helyezzük, majd mellédobáljuk a cikkekre vágott hagymákat, almát, körtét és a maradék fokhagyma-gerezdeket.
  7. Meglocsoljuk az egészet fehérborral, és lefedve, 200 fokon, 1 óráig sütjük. Közben elkészítjük a pürét.
  8. Ha letelt a 60 perc, levesszük a fóliát a tepsiről, és 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
  9. Vékony szeletekre vágva, a zelleres pürével és a sült gyümölcsökkel tálaljuk.

A zelleres krumplipüréhez

  1. A megpucolt krumplikat és zellergumót kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Lecsöpögtetjük, áttörjük, majd belekeverjük a puha vajat és a tejszínt.
  3. Fűszerezzük sóval-borssal-szerecsendióval, végül hozzáadunk egy fél csokor aprított petrezselymet, és jól elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Mindenki ismeri a szilvával töltött pulykát, na, de nem így! Ezt imádni fogjátok! A rumos szilva és a camembert sajt a legjobb dolog, ami egy pulykamellbe kerülhet, a gyümölcsök, a fehérbor és a baconkabát pedig segít, hogy ne száradjon ki! A zelleres krumplipürét is érdemes kipróbálni, mert szuperül feldobhatja az unalomig ismételt ünnepi köreteket! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!