r
Nosalty Logó

Omlós pácolt sertéstarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Elementsaqua
Omlós pácolt sertéstarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Köret

Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Köret

Összesen 3896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús

Köret

Összesen 129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2711.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10844.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    3421 mg
  • Nátrium
    5907 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2003.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 3896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. Mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, majoránnát egy jó nagy csipetnyi chilis sóval. (Ezt minden éven házilag keverem össze, ez isteni sültekhez, csirkéhez és sült burgonyához is).
  2. A keverékhez hozzáadjuk a bajor édes mustárt, ketchupot, citromlét, frissen őrölt borsot és a fehérbort. Jól elkeverjük.
  3. A felszeletelt, csont nélküli tarját jól bedörzsöljük a páccal, és egy olyan tálba tesszük, amelyben elfér a hús. Lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Köret

  1. Másnap sütés előtt egy órával kivesszük a húst, és átrakjuk egy nem túl mély tepsibe. Öntünk még alá egy kis bort és vizet, de ne túl sokat, hogy alufólia alatt párolódni tudjon. A tetejére egy közepes laskára vágott lila hagymát szórunk.
  2. Lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 45 percig lefedve sütjük.
  3. Közben a köretnek szánt burgonyát steak burgonya méretre vágjuk, előfőzzük. Mikor már könnyen beleszúrható a kés, akkor leszűrjük, és egy alacsony falú tepsiben olívaolajba forgatjuk. Megszórjuk rozmaringgal és a chilis sóval is. Berakjuk a sütőbe ezt is.
  4. A 45 perc letelte után levesszük az alufóliát, időnként megforgatva még egy órát sütjük, de már légkeverésre állítva a sütőt.
  5. Amikor kellő omlós lett a hús, kivesszük a sütőből, és szaftjával meglocsolva tálaljuk. A páchoz használt bort szolgáljuk fel hozzá. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 142
  • Össznézettség: 132053
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós pácolt sertéstarja
Elementsaqua 12 recept

Omlós húst szerettem volna, így előző este kedvenc René's Wine Heaven Muscat ottonel boromat is bevetve bepácoltam egy kis tarját, ami oly omlós lett, hogy azt nem is lehet szavakba önteni.

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...