r
Nosalty Logó

Olasz tejszínes tésztás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Olasz tejszínes tésztás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 770 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7288.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    3311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 3081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra vagy kockákra a csirkemellet, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tegyük fel a vizet forrni a tésztának.
  2. Az olaj felén egy széles serpenyőben pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat, amíg át nem sülnek, ez kb. 10 perc. Ha kész, vegyük ki, és tegyük félre.
  3. A maradék olajon pároljuk meg üvegesre az apróra vágott hagymát 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózzuk meg, tegyük bele, és főzzük meg a tésztát. Öntsük fel a hagymát a fehérborral, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk főni, amíg a bor a felére be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc.
  4. Vegyük le a tűzről a szószt, adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst. Tegyük vissza takaréklángra, keverjük el, és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc. Ízlés szerint friss petrezselyemmel ízesítsük.
  5. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és őrizzünk meg egy keveset a főzővizéből. Öntsük a tésztát a szószra, lazán keverjük össze. Ha túl sűrű, akkor öntsük fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 27566
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz tejszínes tésztás csirke
Zsuzsamama56 321 recept

Egy pohár hideg fehérborral kiváló (bár nem éppen könnyed) hétköznapi vacsora, de bármilyen hétvégi ebéden is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...