r
Nosalty Logó

Olasz tejszínes tésztás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Olasz tejszínes tésztás csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

770
Kalória
48.2g
Fehérje
52.9g
Szénhidrátok
35.6g
Zsír
250.2g
Víz
173.5g
Koleszterin
2.8g
Rost
4.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 770 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7288.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    3311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1001 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 3081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra vagy kockákra a csirkemellet, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tegyük fel a vizet forrni a tésztának.
  2. Az olaj felén egy széles serpenyőben pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat, amíg át nem sülnek, ez kb. 10 perc. Ha kész, vegyük ki, és tegyük félre.
  3. A maradék olajon pároljuk meg üvegesre az apróra vágott hagymát 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózzuk meg, tegyük bele, és főzzük meg a tésztát. Öntsük fel a hagymát a fehérborral, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk főni, amíg a bor a felére be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc.
  4. Vegyük le a tűzről a szószt, adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst. Tegyük vissza takaréklángra, keverjük el, és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc. Ízlés szerint friss petrezselyemmel ízesítsük.
  5. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és őrizzünk meg egy keveset a főzővizéből. Öntsük a tésztát a szószra, lazán keverjük össze. Ha túl sűrű, akkor öntsük fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Egy pohár hideg fehérborral kiváló (bár nem éppen könnyed) hétköznapi vacsora, de bármilyen hétvégi ebéden is megállja a helyét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!