r
Nosalty Logó

Lacipecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Lacipecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2816 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 705 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    740 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    402 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2816 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a rostokra merőlegesen kicsit bevagdossuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal befűszerezzük, és kb. egy órát állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a mangalicazsírt.
  3. A hússzeleteket hirtelen az olvasztott zsírba tesszük, gyorsan átforgatjuk (a hús kifehéredjen), majd a szétnyomkodott fokhagymával és egy kevés vízzel higított félszáraz borral zsírjára sütjük. (Aki szereti, őrölt pirospaprikával megszórhatja.).
  4. Ha a lacipecsenyénk elkészült, kiszedjük, és párolt rizzsel, párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 321
  • Össznézettség: 212923
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Borajánlat: Tokaji Furmint  Tokaj-hegyalja legfőbb szőlőfajtájából készült, színe mély arany, egyénisége magán hordozza a szőlő határozott karakteres tulajdonságait. A tartalmas, férfias, hosszú ízek kedvelőinek ajánljuk. Poharazgatásokhoz, pörköltekhez, fűszeres magyar ételek mellé ajánljuk 10-11 C°-on fogyasztva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lacipecsenye
Mártika és Feri 107 recept

A lacipecsenye a  lacikonyha fő, névadó készítménye vagy röviden laci. Ez nem más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás, paprikás zsírban sült sertéshús-szelet (leginkább sertéstarja, -comb), amit egy ketté vágott cipó közé vagy kenyérszeletre tesznek.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...