Petrezselymes sárgarépa-zellersaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
191
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
770
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 751 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7462 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
191
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1566.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 814.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3003 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 296 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29847 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
770
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1132 micro
-
β-karotin 2731 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgarépát és zellert meghámozzuk, mossuk, majd durvára reszeljük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, durvára reszeljük.
- A sárgarépát, zellert és almát egy edénybe tesszük, rászórjuk a petrezselymet.
- A citromlevet elkeverjük a mézzel és olajjal. Sóval, borssal ízesítjük.
- A dresszinget a salátára öntjük, jól összekeverjük, kb. 15 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek, ha szükséges sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7087
- Feltöltés dátuma: 2015. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálaljuk kevés dióval megszórva. A citromos dresszing helyett elkészíthetjük majonézes-joghurtos dresszinggel is.