Meggyel töltött túrógombóc diós bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
A gombóchoz
-
100g tehéntúró147 kcal
-
13g búzadara45 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
50g meggy23 kcal
A bundázáshoz
Összesen
511
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.1 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 134.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
511
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.9 g
Zsír
-
Összesen 94.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4712.4 g
-
Cink 1045 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 569 mg
-
Vas 808 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1376 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 35 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 536.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 101 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 481 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1392 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
2039
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.1 g
-
Cink 105 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 48 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A gombóchoz
- A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és 2-3 órára lefedve hűtőbe tesszük.
- A diót akkorára daráljuk, mint a panko és 2 ekdióolajon megpirítjuk.
- Sós vizet forralunk, kb. evőkanálnyi túrógombóc tészta közepébe belenyomunk egy szem magozott meggyet, vizezett kezünk között megformázzuk, megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, még 2 percig főzzük (egyszerre csak keveset tegyünk a vízbe, mert lehűtheti, és akkor szétázik).
- A megfőtt gombócokat a forró diós bundába helyezzük, megrázogatva, hogy mindenütt fedje a diós réteg.
- Meggylekvárral, creme fraiche-val, porcukorral megszórva kínáljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8377
- Feltöltés dátuma: 2012. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Nálam már megszokott a maradék feldolgozás. Valamihez szükségem volt túróra, persze fél kilót vettem, és itt álltam a maradék 40 dekával. Nem vagyunk nagy túró fogyasztók, de ebbe a fogásba ugye biztosan kell a túró, hát így lett ez nekünk. Egyébként férjem, aki mindig ellentmond, amikor felkínálom a túrógombóc lehetőségét, kétszer is evett belőle.