r
Nosalty Logó

Csirkés kínai fast food póriasan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tubicám
Csirkés kínai fast food póriasan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
wok
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Összesen 3170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    1493 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    1321 micro
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9372.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    5213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2059.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1163 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    869 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2152 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2671 micro
  • β-karotin
    11940 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    1810 micro
  • Lut-zea
    10565 micro
Összesen 3170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet falatnyi kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd a szójaszószban pácolni hagyjuk legalább 1 órát. Ezalatt felaprítjuk a zöldségeket és előkészítjük a tésztát.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a félbetört spagetti tésztánkat, meglocsoljuk egy kevés olajjal, jól átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a tésztaszálakat. Majd 150 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk a spagetti tésztát. (Úgy néz majd ki, mint a ropi.)
  3. Kivesszük a sütőből, és félretesszük.
  4. Wok serpenyőben olajat hevítünk, és a keményítőben meghempergetett húsfalatokat pár perc alatt ropogósra sütjük. Kiszedjük a húst a serpenyőből, és félretesszük.

Zöldségek

  1. A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát, paprikát julienne-re vágjuk. A cukkinit, kínai kelt felkockázzuk, a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Póréhagymát felkarikázzuk, és a gombát lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, és a wok sütőben egy kevés olajon, a zúzott fokhagymával együtt, pirítani kezdjük. Beletesszük a serpenyőbe a karfiolt, brokkolit, és egy kevés víz hozzáadásával pár perc alatt kicsit megpároljuk. (Nem kell, hogy megpuhuljon, roppanósan az igazi.)
  3. Ezután a sárgarépát, zöldbabot és a gombát is beletesszük a serpenyőbe, majd néhány evőkanál fűszeres szószt öntünk rá, és összeforgatjuk a zöldségekkel.
  4. Végül a cukkinit, póréhagymát és a kínai kelt adjuk az ételhez, amelyeknek pár pillanat hőkezelés is elég. (A zöldségek hozzáadásánál csak arra kell ügyelni, hogy mindig előbb a keményebb fajta, vagy nagyobb darabokra szeletelt darabok kerüljenek a serpenyőbe, és a legvégén tegyük bele a leveleseket, hagymaféléket és nagyobb víztartalmúakat, mert akkor marad minden ress, és lesz roppanós a végeredmény.) Meglocsoljuk a maradék fűszeres szósszal, és készre sütjük. Kiszedjük a zöldségkeveréket a wokból.

Fűszeres szósz

  1. Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, mézet, szójaszószt, a ketchupot és az olajat.
  2. Beleszórjuk a fűszereket, majd beletesszük a keményítőt.
  3. A szószt a víz hozzáadásával simára keverjük, és a zöldségekhez sütés közben apránként adagoljuk.

Tészta

  1. A félbetört és megpirított spagetti tésztát (lásd 1. fázis 2. pont) beletesszük a wokba, és felöntjük 1 liter forró vízzel. (Ha marad a tál alján a fűszeres szószból, akkor azt is beleönthetjük a főzővízbe.) Lefedjük a serpenyőt, és 8-10 perc alatt készre főzzük.
  2. Végül levesszük a fedőt, ízlés szerint meglocsoljuk a tésztát szójaszósszal, és hagyjuk, hogy teljesen elfőjön a víz. (Nem kell leszűrni.)
  3. Amikor a spagetti megfőtt, akkor a sült húst és a zöldségeket is visszatesszük a wok serpenyőbe, és jól összeforgatjuk a forró tésztával.
  4. Melegen kínáljuk, tálaláskor megszórhatjuk a tetejét pirított szezámmaggal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x39
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3250
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 20.

Ajánló

Azoknak ajánlom a receptet, akik (mint jómagam) nehezen tudják beszerezni a spéci alapanyagokat, amelyeket egy valódi kínai étel megkövetelne, mégis valami hasonló ízélménnyel kívánják tágítani a hazai gasztronómiai horizontot. Durum tészta hiányában egyszerű spagetti tésztával is készíthető. A zöldségfajtákat is bátran variálhatjuk, én is mindig abból készítem az ételt, ami éppen a kamrában lapul, vagy könnyen beszerezhető. Került már bele a fentieken túl padlizsán, kelbimbó, kínai kel, többféle paprika, hagyma, de még zöldborsó és kukorica is. A lényeg, hogy színes és változatos legyen. Aki szereti, gazdagíthatja bambuszgyökérrel, különféle gombákkal, csírákkal is, hogy kicsit keletiesebb legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés kínai fast food póriasan
Tubicám 33 recept

A család imádja a büfés kínai pirított tésztás csirkét, annyira, hogy pár éve szeretteim nyomására sikerült megkomponálnom egy amatőr házi változatát. A délvidéken kapható alapanyagokból felszerelt konyhának nagy kihívást jelentett ez a kísérlet, de sok próbálkozás és apró finomítás után véglegesítettem a receptet. A tesztalanyok szerint a gyorséttermek kínálatában szereplő kínai étel falusi klónja lett az eredmény, azzal az előnnyel, hogy nem tocsog az olajban. Persze ez köszönőviszonyban sincs a tradicionális távol-keleti konyha remekeivel, de nem is ez volt a cél.

Hozzávalók

Hús

Zöldségek

Fűszeres szósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...