Ezt főzheted – 31 ünnepi étel decemberre, amit süssetek-főzzetek

Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek az ünnepi, ínycsiklandozó decemberi fogások!

A Nosalty Közösség a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért, „Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat!

Jöjjenek decemberi kedvenceink!

  1. 1.

    Bácskai rizses gomba

    Készítsd el a klasszikus egytálételt hús nélkül, Gombagasztro receptje alapján.

  2. 2.

    Aranygaluska pisztáciával

    Nem aprózta el sodrofa nevű szakácsunk, pisztáciába forgatta az aranygaluskát, mi pedig imádjuk.

  3. 3.

    Almás-narancsos püspökkenyér

    Iluska püspökkenyere tele van téli ízekkel, egy bögre forró teával tökéletes uzsonna lesz.

  4. 4.

    Joghurtos sárgaborsó-főzelék

    Rohanós hétköznapokon is megállja a helyét Gizi főzeléke, amire a tükörtojás természetesen kötelező.

  5. 5.

    Spenótos Csicseri Dahl

    Takács Kriszti elhozott nekünk egy melengető, fűszeres indiai egytálat, amit érdemes félretenni a leghidegebb napokra!

  6. 6.

    Citromos-parmezános csirke

    Kényeztesd magad Happygirlkitchen ízes csirkéjével, ami nem spórol sem ízzel, sem szafttal. Akár az ünnepi menübe is jó lehet.

  7. 7.

    Sertésszűz gyufatésztával

    Katharosz gyufatésztával spékelte meg a sertéshúst, ebből született meg az itt látható csodás fogás.

  8. 8.

    Brokkolis krémsajtos táskák

    Uzsonnára vagy gyors vacsoraként is kiválóak ezek a zöldséges-sajtos táskák Judit69 receptje alapján.

  9. 9.

    Isteni tepsis hal

    Sárika konyhája-Bíró Sára halas fogását akár a nagy napra is meleg szívvel ajánljuk: még serpenyőt sem kell hozzá elővenni, minden egy tepsiben készül el.

  10. 10.

    Minestrone leves

    Gazdag és melengető: ezekkel a szavakkal jellemezhetjük Baroness konyhájának olaszos levesét.

  11. 11.

    Hófödte fatörzs

    Szakál Benjámin szemet gyönyörködtető tekercsével ünnepi hangulatot teremthetsz december bármelyik napján!

  12. 12.

    Spenóttal töltött tészta Bornemisza Anna szakácskönyvéből

    Vesd bele magad Miss Lemon friss tésztás receptjének elkészítésébe: ha kint zord az idő, bent készüljön ravioli!

  13. 13.

    Málnás amarettini

    Szinte meg sem akarjuk enni NapsütötteVidékünkön aprósüteményét, oly' csodásan fest a tálon. Persze, ha duplán el akarunk ájulni, azért mindenképpen harapjunk bele az egyikbe.

  14. 14.

    Zsírban sült krumplipogácsa

    Édesen és sósan is ehetjük Bodnár Évi pogácsáit, ezeket a télen szükséges kalóriabombákat.

  15. 15.

    Zöldséges burgonyakrémleves gazdagon

    Még több burgonya, ezúttal Lizinka_ ízes-selymes levesében landol a gumó.

  16. 16.

    Csirkecomb savanyú káposztával és birssel

    Pogácsa úgy süt csirkét, ahogy senki más: karakteres birsalmát és immunerősítő savanyú káposztát pakol mellé. Ennéd?

  17. 17.

    Füstölt húsos sólet

    Adjuk meg a módját, szánjunk egy lusta vasárnapi délelőttöt Ana's Kitchen sóletjének elkészítésére, megéri!

  18. 18.

    Fahéjas-aszaltbarackos marharagu

    Észak-Afrikába repít minket sangyo fűszeres marharaguja, ami elsőre talán furcsának tűnhet, azonban ne féljünk tőle, mert isteni.

  19. 19.

    Glutén- és tojásmentes fahéjas keksz

    Nihonka gondolt a speciális étrendet követőkre is: karácsonyi hangulatot teremthetnek ők is ezzel a fahéjas finomsággal.

  20. 20.

    Szilvalekváros túrótorta

    Szilvalekvár és túró? Naná! Timcsi21 felhasználónk tudja, milyen ízeket kell egy süteményben összeereszteni.

  21. 21.

    Töltött káposzta haraszt nélkül

    Nem telhet el karácsony töltött káposzta nélkül, Bjkata receptjével garantált lesz a siker.

  22. 22.

    Vegyes halászlé

    Szekeres Lajosné Klári halászlével járul hozzá az ünnepi menühöz, és nagyon hálásak vagyunk neki ezért!

  23. 23.

    Karácsonyi linzertál gluténmentesen

    Ismét egy mentes finomság, sőt, egy egész tál scarlett69-től, ami az ünnepi asztal dísze lesz.

  24. 24.

    Karácsonyi vegán muffin

    Süljön muffin karácsonyra, simán megfér majd a bejgli mellett. Főleg, ha Legát Franci receptje alapján dolgozunk.

  25. 25.

    Ünnepi Wellington szűzpecsenye

    Az elegáns wellington is az asztalra kerülhet, Zsolt1976 szakácsunk receptje alapján.

  26. 26.

    Perzsa vega fesenjān (lencsefőzelék)

    Gondoljunk a szilveszterre/újévre is, idén készüljön csakegygourmet lencsés főzeléke, nem éppen hagyományos ízekkel.

  27. 27.

    Tejszínes-tormás céklakrémleves

    Vicikó levese már látványra is csodás, de várjunk csak, míg belekanalazunk: akkor jön csak a java!

  28. 28.

    Tojáslikőr Coook konyhájából

    Coook gondoskodik a hideg esték felmelegítéséről, klasszikus tojáslikőrreceptjével.

  29. 29.

    Konfitált rotisseur mustáros tarja, egyben sült hagymával

    Elegancia, fantasztikus aromák: Kovács Dana Gabriella sertésvacsorája repetáért kiált.

  30. 30.

    Sütinyalókák sütemény széléből

    Az ünnepek alatt biztosan szükségünk lesz majd Nyuszikutya süteménymaradék-mentő receptjére.

  31. 31.

    Sütőtökös lencsecurry

    Végül pedig jöjjön egy újabb lencsés finomság: sütőtökkel, fűszeresen, Júlia konyhájából.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...