r
Nosalty Logó

Vegyes halászlé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Vegyes halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    752 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7210.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    4104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    3032.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    3009 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    2424 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a halfejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, a paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.
  2. Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves. Amikor félfővésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlékockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.
  3. Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk. Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a pontypatkókat és a harcsaszeleteket. Erős paprikával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 1373
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegyes halászlé
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...