r
Nosalty Logó

Vegyes halászlé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szekeres Lajosné Klári
Vegyes halászlé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

343
Kalória
34.9g
Fehérje
11.4g
Szénhidrátok
16.5g
Zsír
758.1g
Víz
118.3g
Koleszterin
3.2g
Rost
4.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    758.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    752 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7210.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    4104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    3032.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    3009 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    2424 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a halfejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, a paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.
  2. Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves. Amikor félfővésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlékockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.
  3. Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk. Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a pontypatkókat és a harcsaszeleteket. Erős paprikával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 70 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!