Vegyes halászlé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g ponty95 kcal
-
125g afrikai harcsa149 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
1 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
33 kcal
-
38g hal alaplé3 kcal
-
18 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
343
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g ponty381 kcal
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
30g halászlékocka132 kcal
-
150g hal alaplé11 kcal
-
71 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1368
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
13.5g ponty10 kcal
-
13.5g afrikai harcsa16 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g koktélparadicsom0 kcal
-
2.7g tv-paprika0 kcal
-
1.5g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.8g halászlékocka4 kcal
-
4g hal alaplé0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
54g víz0 kcal
Összesen
36
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 1026 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 758.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 752 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 109 micro
-
Lut-zea 457 micro
Összesen
343
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.7 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7210.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 2414 mg
-
Nátrium 4104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 3032.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 3009 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 2424 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 1828 micro
Összesen
1368
kcal
- 4% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 12 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg afrikai harcsa
-
1 db koktélparadicsom
-
1 db tv-paprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
só ízlés szerint
-
2 ek fűszerpaprika
-
3 db halászlékocka
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
Elkészítés
- Az olajat felhevítjük és rárakjuk a felaprított hagymát, majd megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a halfejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a felaprított tv paprikát, a paradicsomot, az erős paprikát és sózzuk.
- Nagy lángon elkezdjük főzni. Állandó forrásban kell lenni, mert így lesz homogén a leves. Amikor félfővésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlékockákat és belerakjuk az alaplevet, majd tovább főzzük.
- Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk pirospaprikával, majd állni hagyjuk. Ha megfőtt az alaplé (a hal húsa leesik a csontról) akkor átpasszírozzuk, majd újra feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha forr, akkor belefőzzük a pontypatkókat és a harcsaszeleteket. Erős paprikával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 1373
- Feltöltés dátuma: 2022. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept