r
Nosalty Logó

Joghurtos sárgaborsó-főzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Joghurtos sárgaborsó-főzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1175 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1175 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót hideg vízben, többször mossuk át, hogy főzés közben ne habozzon majd.
  2. Ezután tegyük egy edénybe, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát, majd főzzük puhára.
  3. A joghurtot és a mustárt keverjük simára a liszttel, majd keverjünk hozzá egy kevés főzőlevet is. Ezután csorgassuk a forrásban lévő borsóhoz, keverjük simára, és főzzük még pár percig, hogy a főzelék kellően besűrűsödjön.
  4. Tálaláskor merjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk. (Én tükörtojással kínáltam.)
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1214
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...