r
Nosalty Logó

Szilvalekváros túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsi21
Szilvalekváros túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1284 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 60 percre hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetés után a tésztát egy 18-20 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk úgy, hogy 5 cm-es pereme is legyen.
  3. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá , erre szárazbabot szórunk, és 180°C-on, 20 perc alatt elősütjük.

töltelék

  1. A töltelékhez a tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük.
  2. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a keményítőt, a vajat. Ízesítjük és krémesre keverjük, azután összeforgatjuk a tojáshabbal. A lekvárt ízesítjük a fűszerekkel.
  3. Az elősütött tésztát megkenjük 3-4 evőkanál fűszeres lekvárral, rásimítjuk a túrós tölteléket, és további 35-40 percig sütjük (amíg a töltelék megszilárdul).
  4. 4 evőkanál lekvárt forró vízzel simára kikeverünk, majd csöves habzsákba töltjük és berácsozzuk vele a kihűlt torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3744
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Szilvalekváros túrótorta
Timcsi21 11 recept

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...