r
Nosalty Logó

Citromos-parmezános csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happygirlkitchen
Citromos-parmezános csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

555
Kalória
63.5g
Fehérje
20.4g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
211.2g
Víz
199.2g
Koleszterin
1.6g
Rost
1.3g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1662 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 555 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7097 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2239 mg
  • Nátrium
    2822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    633.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1662 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük és kicsit klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. 3 evőkanál lisztbe belekeverjük a olaszos fűszerkeveréket és a csirkemelleket megforgatjuk benne.
  2. 1 citromot felszeletelünk és kevés olajon egy picit megsütjük a citromok mindkét oldalát a serpenyőben. Egy másik serpenyőben kevés olajon a csirkemelleket átsütjük, amíg szép világos barna színt kapnak az oldalaik.
  3. Akkor kiszedjük és félretesszük. Beleöntjük a serpenyőbe az alaplevet vagy ha nincs, vizet és 1 db leveskockát. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon melegítjük, miközben belereszeljük a sajtokat és hozzáadjuk a kapribogyót, majd a vajat.
  4. 1 ek. lisztet beleszórunk és ezzel picit besűrítjük a mártást. Amennyiben szükségesnek érezzük tehetünk bele még 1 kanál lisztet. Kicsit átforraljuk, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd a tetejére helyezzük a megsütött citromkarikákat.
  5. Bulgurt készíthetünk hozzá, de bármilyen más körettel vagy egyszerű salátával is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!