Töltött káposzta haraszt nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húsgombóchoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g rizs90 kcal
A káposztához
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
1 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
63g víz0 kcal
A rántáshoz és a tálaláshoz
-
2g finomliszt7 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húsgombóchoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0 kcal
-
14g só0 kcal
-
200g rizs716 kcal
A káposztához
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
11 kcal
-
2000g savanyú káposzta380 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
500g víz0 kcal
A rántáshoz és a tálaláshoz
-
15g finomliszt55 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
4002
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húsgombóchoz
-
22.1g darált sertéshús40 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
4.4g rizs16 kcal
A káposztához
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
44.2g savanyú káposzta8 kcal
-
4.4g paradicsomlé1 kcal
-
11.1g víz0 kcal
A rántáshoz és a tálaláshoz
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
Összesen
88
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3123.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 2454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 457.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 2259 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 258.2 g
Zsír
-
Összesen 197.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24987.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 286 mg
-
Kálcium 1132 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 3248 mg
-
Nátrium 19632 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 3661.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 456 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1087 micro
-
Kolin: 1275 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 1850 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 7309 micro
Összesen
4002
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 400 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
A húsgombóchoz
-
1 kg darált sertéshús
-
2 db tojás
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 tk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 tk só
-
20 dkg rizs
A káposztához
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 kg savanyú káposzta
-
2 dl paradicsomlé
-
5 dl víz
A rántáshoz és a tálaláshoz
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
A húsgombóchoz
- A darált húst összegyúrjuk a fűszerekkel, a tojással és a megmosott, nyers rizzsel.
- Vizes kézzel nagyobb gombócokat készítünk a fűszeres húsból.
- Egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát a 2 evőkanál zsíron.
- A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát.
- A káposzta felét összekeverjük a lábasban a pirított hagymával, és öntünk rá fél liter vizet.
- A gombócokat ráhelyezzük a káposztára, befedjük a maradék káposztával, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje.
- Ráöntjük a paradicsomlét is.
- Két órán keresztül lassú tűzön főzzük, ha nem elég savanyú, öntünk hozzá egy kevés savanyú káposztalevet.
- Ha elég savanyú, akkor az elpárolgó vizet csak vízzel pótoljuk.
- Elkészítjük a világos színű rántást, hozzáadjuk a pirospaprikát, és berántjuk vele a káposztát.
- Az ételt nem kevergetjük, amíg főzzük, a rántást is csak a felső réteg káposztával keverjük el, nehogy összetörjük a gombócokat. A rántás kicsit besűríti a káposzta levét, és az ízét is átadja az egész ételnek, ha egy pár percig még forraljuk. Nem kell a gombócokat kiszedni és visszarakni a berántás után.
- A tányéron a káposztát tejföllel díszítjük.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 63
- 7 napos nézettség: 223
- Össznézettség: 29623
- Feltöltés dátuma: 2012. november 07.
Ajánló
Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, és lefagyasztani belőle, mert így gyors ebédet tudunk tálalni akkor is, ha valamiért nem érünk rá főzni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
A dédi szerint: "Ha nincs otthon se édes, se savanyú káposztalevél (vagyis haraszt), akkor a töltött káposztát elkészíthetjük úgy is, hogy a töltelékből gombócokat formázunk, és a gombócokat két réteg káposzta közé helyezve főzzük meg."