r
Nosalty Logó

Sertésszűz gyufatésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sertésszűz gyufatésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 609 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4638.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 2433 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    681 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk, sózzuk- borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
  2. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A tejfölt elkeverjük az enyhén felvert tojással és a tojássárgájával, sózzuk, majd beleforgatjuk a lehűlt tésztát és a reszelt füstölt sajtot.
  3. A felhevített olajon elősütjük a lisztbe forgatott hússzeleteket, majd félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk a púpozott evőkanál lisztet, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kevergetve néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel és egy csípet cukorral.
  4. Ezután 1-2 perc alatt összefőzzük, átöntjük a sütőtálba, ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket, ráhalmozzuk a tésztát, majd mindegyiket befedjük reszelt trappista sajttal.
  5. Sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a sajt megpirul rajta. Külön köretet nem igényel, salátával vagy ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21164
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésszűz gyufatésztával
Katharosz 499 recept

Egyszerű és gyors az elkészítése ennek a finom, ízletes ételnek. Akár a hétvégi menübe is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...