r
Nosalty Logó

Hófödte fatörzs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Hófödte fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Szirup

Krém

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Szirup

Krém

Összesen 1438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Szirup

Krém

Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 1438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Először a piskótaalapot készítjük. A fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, közben az édesítő felét adjuk hozzá, és egy csipet sót. A sárgáját a maradék édesítővel keverjük fehéredésig, utána a tejet is és az olajat is adjuk hozzá.
  2. A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a kakaót. Ezután a száraz alapanyagokat forgassuk egybe a sárgájával, majd óvatosan a fehérjehabbal lazítsuk a masszát. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, (23x28), majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük készre. A kész piskótát még melegen tekerjük fel konyharuha segítségével.
  3. A kihűlt piskótát tekerjük ki, kenjük meg a sziruppal, majd a krém ⅔ részével. Tekerjük fel, és 2-3 órára tegyük hűtőbe. Vegyük ki a hűtőből, és a maradék krémmel kenjük be a piskótatekercsünket.

Szirup

  1. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasban melegítsük össze, majd félrerakjuk.

Krém

  1. A krémhez a habtejszín felét forraljuk fel, és öntsük a csokira, és keverjük simára. A habtejszín maradékát egy fél csomag habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a két masszát.
  2. A díszítéshez a csokit olvasszuk fel, és simítsuk el egy sütőpapíron, majd hagyjuk megdermedni, majd tetszőleges darabokat törjünk belőlük és díszítjük a tekercset. Szórjuk meg aprított édesítővel, és szeleteljük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4403
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hófödte fatörzs
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...