r
Nosalty Logó

Aranygaluska pisztáciával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Aranygaluska pisztáciával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Angolkrém

Összesen 1439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Angolkrém

Összesen 8635 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Angolkrém

Összesen 287 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 1439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.6 g

Zsír

  • Összesen
    472.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    2608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7951.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    2325 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    3527 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    978 micro
  • Kolin:
    2128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1625 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4879 micro
Összesen 8635 kcal
  • 12% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Angolkrém

Elkészítés

Tészta

  1. Morzsoljuk el az élesztőt langyos tejben, ezután adjuk hozzá a cukrot és a vaníliapasztát, majd futtassuk fel. Ha szárított élesztőt használunk ezt a lépést elhagyhatjuk és csak keverjük össze a hozzávalókat az átszitált liszttel.
  2. Ha a friss élesztő felfutott, adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tojásokat. Adjuk hozzá a sót, a narancs- és citromhéjat az átszitált liszthez. Öntsük hozzá a tojásos-élesztős keveréket, majd dagasszuk közepes fokozaton 4-6 percig. Ezután dagasszuk tovább magas fokozaton kb. 3-4 percig hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Tegyük kelesztőtálba vagy lefedve kelesszük duplájára kb. 1 óra alatt. Amíg a tészta kel, daráljuk vagy törjük durvára a pisztáciát, tegyünk félre egy keveset a tálaláshoz a többit pedig keverjük össze a darált dióval.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra. Olvasszuk fel az 50 g vajat és keverjük össze a 300 ml tejjel. A megkelt tésztát helyezzük egy enyhén lisztezett felületre.
  5. Porciózzuk ki a tésztát 30 grammos gombócokra. Vajazzunk ki egy 26x16 cm-es téglalap alakú sütőformát.
  6. Helyezzük a tésztagombócokat a tepsibe egymás mellé, majd szórjuk meg a maradék pisztáciás-diós morzsával. Süssük aranybarnára kb. 35-40 perc alatt. Ha esetleg túl gyorsan sülne, azaz kívül szép, de belül még nem készült el, fedjük le alufóliával és úgy süssük készre. Tűpróbával vagy egy maghőmérővel ellenőrízhetjük elkészült e. Ha a tészta belseje elérte a 85 °C-t akkor elkészült.
  7. Tegyünk egy jó nagy kanál angolkrémet a tányér aljára majd tépkedjük rá a galsukát és szórjuk meg a megmaradt pisztáciával és porcukorral. Jó étvágyat !

Angolkrém

  1. A tejet közepes lángon forraljuk fel. Egy spatulával vagy fakanállal keverjük össze a tojást és a cukrot. Azért ne habverővel, mert akkor túl sok levegőt keverünk a krémbe és sűrűbb, krémesebb angolkrémet kapunk.
  2. Gyors keverés melett csurgassuk rá a felforralt tejet a tojásokra, majd öntsük vissza a krémalapot az edénybe. Melegítsük gyakori kevergetés melett 80 °C-ra. Ha tovább melegítjük, a tojás "kicsapódik", a krém darabos lessz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1644
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 12.

Receptkategóriák

Aranygaluska pisztáciával
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Tészta

Angolkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...