Ünnepi Wellington szűzpecsenye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsolt1976
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
92g leveles tészta340 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
6 kcal
-
2g fenyőmag13 kcal
-
17g gesztenye33 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
42g prágai sonka58 kcal
-
25g feketeerdő sonka59 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
914
kcal
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g sertés szűzpecsenye1090 kcal
-
550g leveles tészta2041 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
12g fenyőmag81 kcal
-
100g gesztenye196 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
250g prágai sonka350 kcal
-
150g feketeerdő sonka351 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5477
kcal
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
36.5g sertés szűzpecsenye40 kcal
-
20.1g leveles tészta74 kcal
-
11g csiperkegomba2 kcal
-
1 kcal
-
0.4g fenyőmag3 kcal
-
3.7g gesztenye7 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
9.1g prágai sonka13 kcal
-
5.5g feketeerdő sonka13 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
2g tojás3 kcal
Összesen
200
kcal
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 869 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 876 micro
Összesen
914
kcal
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.6 g
Zsír
-
Összesen 334.9 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6053.6 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 353 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 3062 mg
-
Nátrium 1791 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1519 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 1498 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 1053 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5217 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5254 micro
Összesen
5477
kcal
- 15% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
-
2 db sertés szűzpecsenye
-
2 csomag leveles tészta
-
30 dkg csiperkegomba
-
2 közepes fej salottahagyma
-
3 teáskanál fenyőmag
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 csokor petrezselyem
-
25 dkg prágai sonka
-
15 dkg feketeerdő sonka
-
2 teáskanál olívaolaj
-
15 dkg vaj
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 szál kakukkfű
Elkészítés
- A sertés szűzpecsenyéket előkészítjük, lehártyázzuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés olívaolajon kérget sütünk rá egy serpenyőben. A végén, a tűzről levéve kevés vajat adunk hozzá, abban átforgatjuk a húsokat.
- Kétféle tölteléket készítünk. A gombát apróra vágjuk (vagy robotgépben aprítjuk). Egy salottahagymát szintén apróra vágunk, és egy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén megdinszteljük a gombával. Sóval, borssal és friss kakukkfűvel ízesítjük. Zsírjára sütjük, azaz ne legyen nedves a gomba, mert eláztathatja a tésztát.
- A másik húshoz egyfajta pesztót készítünk. A fenyőmagat nagyon picit megpirítjuk serpenyőben. Egy kisebb salottahgymát szintén apróra vágunk és nagyon picit dinszteljük. A 7-8 szem gesztenyét (csomagolt, hámozott) feldaraboljuk, illetve a petrezselymet is apróra vágjuk. Olívaolaj és olvasztott vajjal, sóval, borssal és az egy kis gerezd fokhagymával pépesítjük. Pesztót készítünk belőle. Kicsit darabos, kicsit kenhető állagút.
- A leveles tésztákat picit kinyújtjuk, ráhelyezzük előbb a prágai sonkát, majd egy kevés feketerdő sonkát. A húsokat vékonyan mustározzuk. A gomba, illetve pestó krémet vékonyan a tésztára, sonkára kenjük. A húst rátesszük, és óvatosan feltekerjük a tésztát, a két végét visszahajtjuk. Felvert tojással a tészták tetejét bekenjük. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük 180 fokon. Picit állni hülni hagyjuk, éles késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 8360
- Feltöltés dátuma: 2020. december 02.
Ajánló
Nem teljesen klasszikus wellington, de a szűzpecsenye majdnem olyan finom. A pesztók ízesítése szabadon variálható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Zsolt1976
8 recept