r
Nosalty Logó

Ünnepi Wellington szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsolt1976
Ünnepi Wellington szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5477 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 914 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.6 g

Zsír

  • Összesen
    334.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6053.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    3062 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    1498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5254 micro
Összesen 5477 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertés szűzpecsenyéket előkészítjük, lehártyázzuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés olívaolajon kérget sütünk rá egy serpenyőben. A végén, a tűzről levéve kevés vajat adunk hozzá, abban átforgatjuk a húsokat.
  2. Kétféle tölteléket készítünk. A gombát apróra vágjuk (vagy robotgépben aprítjuk). Egy salottahagymát szintén apróra vágunk, és egy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén megdinszteljük a gombával. Sóval, borssal és friss kakukkfűvel ízesítjük. Zsírjára sütjük, azaz ne legyen nedves a gomba, mert eláztathatja a tésztát.
  3. A másik húshoz egyfajta pesztót készítünk. A fenyőmagat nagyon picit megpirítjuk serpenyőben. Egy kisebb salottahgymát szintén apróra vágunk és nagyon picit dinszteljük. A 7-8 szem gesztenyét (csomagolt, hámozott) feldaraboljuk, illetve a petrezselymet is apróra vágjuk. Olívaolaj és olvasztott vajjal, sóval, borssal és az egy kis gerezd fokhagymával pépesítjük. Pesztót készítünk belőle. Kicsit darabos, kicsit kenhető állagút.
  4. A leveles tésztákat picit kinyújtjuk, ráhelyezzük előbb a prágai sonkát, majd egy kevés feketerdő sonkát. A húsokat vékonyan mustározzuk. A gomba, illetve pestó krémet vékonyan a tésztára, sonkára kenjük. A húst rátesszük, és óvatosan feltekerjük a tésztát, a két végét visszahajtjuk. Felvert tojással a tészták tetejét bekenjük. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük 180 fokon. Picit állni hülni hagyjuk, éles késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 8360
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 02.

Ajánló

Nem teljesen klasszikus wellington, de a szűzpecsenye majdnem olyan finom. A pesztók ízesítése szabadon variálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt1976 8 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...