Ünnepi húsos hidegtál
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gyevocska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltött csirkemellhez
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
20g gomba4 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
A töltött karajhoz
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
15g lángolt kolbász68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
A töltött dagadóhoz
-
100g sertésdagadó469 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
25g zöldségkeverék18 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5g zsemle15 kcal
-
10g tej6 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A fasírtgolyókhoz
-
60g darált sertéshús109 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
20g sajt70 kcal
A sonkatekercshez
-
20g főtt sonka28 kcal
-
10g tömlős krémsajt18 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
1g majonéz6 kcal
A francia salátához
-
50g zöldségkeverék36 kcal
-
20g alma9 kcal
-
12g csemegeuborka3 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
2g majonéz12 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
1532
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltött csirkemellhez
-
1125g csirkemellfilé1350 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
A töltött karajhoz
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
150g lángolt kolbász678 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
A töltött dagadóhoz
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
250g zöldségkeverék180 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
100g tej56 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A fasírtgolyókhoz
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g sajt704 kcal
A sonkatekercshez
-
200g főtt sonka280 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
11g majonéz59 kcal
A francia salátához
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
200g alma94 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
15319
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltött csirkemellhez
-
14g csirkemellfilé17 kcal
-
2.5g gomba1 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0 kcal
A töltött karajhoz
-
18.6g sertés rövidkaraj31 kcal
-
1.9g lángolt kolbász8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
A töltött dagadóhoz
-
12.4g sertésdagadó58 kcal
-
6.2g darált sertéshús11 kcal
-
3.1g zöldségkeverék2 kcal
-
0.7g tojás1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.7g zsemle2 kcal
-
1.2g tej1 kcal
-
1g tojásfehérje1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
A fasírtgolyókhoz
-
7.5g darált sertéshús14 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
2.5g sajt9 kcal
A sonkatekercshez
-
2.5g főtt sonka3 kcal
-
1.2g tömlős krémsajt2 kcal
-
0.5g tojássárgája2 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
0.1g majonéz1 kcal
A francia salátához
-
6.2g zöldségkeverék4 kcal
-
2.5g alma1 kcal
-
1.5g csemegeuborka0 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0.3g majonéz1 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
188
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 105.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2467.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1096 mg
-
Nátrium 829 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 493.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 415 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
1532
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1156.7 g
Zsír
-
Összesen 1053.6 g
-
Telített zsírsav 379 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 216 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 5191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24678.1 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 1155 mg
-
Kálcium 2847 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 1309 mg
-
Foszfor 10957 mg
-
Nátrium 8288 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 4939.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4150 micro
-
B6 vitamin: 28 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 1064 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 276 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 798 micro
-
Kolin: 4471 mg
-
Retinol - A vitamin: 2219 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2991 micro
Összesen
15319
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A töltött csirkemellhez
-
5 db csirkemellfilé
-
20 dkg gomba
-
5 db tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
A töltött karajhoz
-
15 dkg lángolt kolbász
-
só ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
A töltött dagadóhoz
-
1 kg sertésdagadó
-
50 dkg darált sertéshús
-
25 dkg zöldségkeverék
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 db zsemle
-
1 dl tej
-
2 db tojásfehérje
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
A fasírtgolyókhoz
-
60 dkg darált sertéshús
-
4 db tojás
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sonkatekercshez
-
20 dkg főtt sonka
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
2 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
A francia salátához
-
50 dkg zöldségkeverék
-
1 db alma
-
3 közepes db csemegeuborka
-
3 dl tejföl
-
2 ek majonéz
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A töltött csirkemellhez
- 1 csomag zöldségkeveréket sós, delikátos vízben megfőzünk (én max. 5 percig szoktam főzni). Fele megy a salátába, fele a töltött dagadóba. Hagyjuk kihűlni. Közben felteszünk 2 tojás főni, és begyúrjuk a fasírtot: a hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, annyi morzsa kell hozzá, hogy jól formázható legyen. Ha kész, félretesszük.
- A töltött csirkemellhez megpucoljuk a gombát, a vöröshagymát. A kockára vágott hagymát kevés olajon fonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és együtt pirítjuk. Majd ráütjük a tojásokat, sózzuk, és jó alaposan összekeverjük, nem sütjük keményre. Tulajdonképpen egy lágy gombás rántottát készítünk.
- A csirkemelleket felszúrjuk, kézzel kibővítjük a nyílásokat, és ebbe töltjük a gombás rántottát. A végüket fogpiszkálóval lezárjuk, a húsokat befűszerezzük, olajozott tepsibe tesszük, lefóliázzuk, picit megpároljuk, majd a fóliát levesszük, és hirtelen pirosra sütjük. Ha kész, félretesszük.
- A töltött karajhoz a húst felszúrjuk, a nyílásba helyezzük a lángolt kolbászt, és egy nagy fazékban sós, fokhagymás vízben előfőzzük. Amikor úgy gondoljuk jó, félig megpuhult, zsírozott tepsibe tesszük, kívül befűszerezzük, kicsit még fólia alatt puhítjuk, majd hirtelen pirosra sütjük. Ha kész, félretesszük.
- A töltött dagadóhoz elkészítjük a tölteléket: a zsemlét tejbe áztatjuk, majdminden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint sózzuk, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót. A húst kívül jól befűszerezzük, zsírozott tepsibe fektetjük, fóliázzuk, és ugyanúgy megsütjük, mint a csirkét, csak ezt hosszabb ideig pároljuk. Ha kész, ezt is félretesszük.
- A sonkatekercsekhez a hozzávalókból sűrű krémet készítünk. Ízlés szerint lehet borsot is beletenni. Lényeg, hogy krémes állagú legyen az egész, tehát annyi tejfölt és majonézt tegyünk hozzá, hogy ne legyen híg. Ha véletlenül mégis híg, akkor pluszban lehet sűríteni főtt tojássárgájával. A sonkákat megtöltjük vele, feltekerjük, és szép sorban egymás mellé tányérra rakjuk, betesszük a hűtőbe.
- A franciasalátához először kikeverjük az öntetet (tejföl, mustár, majonéz stb), majd beletesszük a zöldségkeveréket, az apró kockára vágott almát, és csemege uborkákat. Ez is mehet a hűtőbe:)
- Ha minden kész, akkor kisüthetjük a fasírtokat is. Pici golyókat formázunk, és forró olajban kisütjük őket. A golyókat zsemlemorzsába is forgathatjuk sütés előtt. No, ha minden teljesen kész van, akkor mosogathatunk:))
- Másnap a húsokat felszeleteljük, a fasírtokra teszünk egy kis kocka sajtot, fogpiszkálóval felszúrjuk.
- Egy nagy tálcára, fatálra, vagy kinek mi van otthon, szép sorban feltesszük a húsokat, a fasírtot. A saláta tetejére pedig szépen ráfektetjük a sonkatekercseket. A dekorálás pedig mindenkinek a saját fantáziájára van bízva.
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 854
- Tegnapi nézettség: 50
- 7 napos nézettség: 351
- Össznézettség: 211375
- Feltöltés dátuma: 2012. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Gyevocska
5 recept
A hidegtál azért praktikus, mert előző nap minden elkészíthető, és mire a vendégek jönnek van idő szépen kitakarítani, teríteni, illetve nem kell kapkodnunk, nem leszünk hulla fáradtak:) Ha a párunk szeret főzni, vele pedig elkészíttethetünk egy jó pörköltet kint bográcsban:) Így lesz meleg étel is az asztalon:) Jó szorgoskodást:)