r
Nosalty Logó

Szuper szaftos sertésburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Szuper szaftos sertésburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Összesen 1125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Összesen 4489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    600 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    318 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 1125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    215 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11775.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    707 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    6440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2399.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    907 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    420 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    1271 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8181 micro
Összesen 4489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    149 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Elkészítés

Buci

  1. Szitáljuk egy tálba a lisztet, öntsük hozzá a cukrot majd adjuk hozzá az élesztőt is. Ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk bele.
  2. Melegítsük fel a tejet és a vajat kb. 35 °C -ra. Öntsük rá a lisztes keverékre és adjuk hozzá az egész tojást és a joghurtot. Jól keverjük össze.
  3. Enyhén olajozott deszkán kb. 10-15 perc alatt gyúrjuk meg a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Használhatunk konyhai robotgépet is ha van.
  4. Takarjuk le a tállal, amiben összeállítottuk a tésztát és hagyjuk kelni kb. 35-40 percet vagy amíg duplájára nem nő.
  5. Amint megkelt, osszuk el 4 egyforma nagyságú darabra és formázzuk őket feszes bucikká. Tegyük a bucikat egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy hagyunk köztük kb. 6 cm-t hogy legyen helyük kelni.
  6. Tegyünk a tepsire enyhén olajozott fóliát, nehogy hozzáragadjanak a bucik keléskor. Kelesszük őket 25-30 percig vagy míg legalább duplájukra nem keltek.
  7. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Ha megkeltek a bucik, kenjük meg őket felvert tojássárgájával tetőtől talpig, majd szórjuk meg őket szezámmaggal. Süssük a bucikat 20 percig, majd hagyjuk őket kihűlni.

Sertésburger

  1. Serpenyőben kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd hűtsük le. Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, fóliával fedjük le és tegyük a hűtőbe 30 percre. Formázzunk húspogácsákat.

Uborkasaláta

  1. Pucoljuk meg az uborkát és egy mandolinnal szeleteljük hosszában 1 mm vastagra. Sózzuk le és hagyjuk állni pár percig. Keverjünk az ecetből, cukorból és a vízből salátalevet.
  2. Az uborkaszeletekből óvatosan nyomkodjuk a felesleges levet. Öntsük a salátalevet az uborkaszeletekre és frissentartó fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe.

Grillezett kukorica

  1. Egy nagy lábasban forraljunk vizet és tegyük bele a kukoricákat. Forraljuk kb. 6-7 percig, aztán vegyük le a tűzről és hagyjuk állni további 6-7 percig. Vegyük ki a kukoricákat és csepegtessük le.

Burger összeállítása

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra. Hevítsünk olajat egy öntöttvas serpenyőben. Helyezzünk bele 2 burgerhúst és 2 bacont, majd süssük oldalanként 2 percig. Tegyük az elősütött húspogácsákat egy tepsire és süssük meg a másik két húst is. A bacon készre kell hogy süljön már a serpenyőben, de ha még ropogósabbra szeretnénk tegyük azt is a sütőbe.
  2. Dobjunk egy szelet edami sajtot minden húspogácsára és süssük sütőben 2-3 percig. Vágjuk ketté a kukoricákat és finoman égessük meg egy szakácsfáklyával. Alternatív megoldásként tartsuk egy csipesszel a gázrózsa lángja fölé. Pár pillanat alatt elkészül. Kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a chilipehellyel.
  3. Töröljük ki a serpenyőt, amiben a húst pirítottuk és hevítsük fel zsiradék nélkül. Vágjuk ketté a zsemléket és kenjük meg őket pici vajjal. Pirítsuk meg a bucik vajas felületét aranybarnára.
  4. Kenjük meg a hamburgerzsemléket majonézzel, tegyük rá a húst, bacont, paradicsomszeleteket, lila hagymát még több majonézt és végül a salátalevelet. Rakjuk mellé az uborkasalátát és a kukoricát és persze a legjobb sült krumplit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2003
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 27.

Ajánló

Edami helyett használhatunk camembertet vagy kéksajtot, tehetünk bele sült hagymakarikákat vagy csak másik fajta salátalevelet. Legközelebb kipróbálom majonéz helyett pestóval és sült paprikával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuper szaftos sertésburger
sodrofa 33 recept

Tipp: Tej: Ha magasabb zsírtartalmú tejet használunk, a hamburgerzsemlénk puhább lesz. Liszt: Ha lehet használjunk kenyérlisztet. Magasabb a fehérjetartalma, ami segíti az élesztős tésztát, hogy jobban megkeljen és jobban megtartsa az alakját. Tárolása: Ha sokat csináltunk és félünk hogy nem fog elfogyni, nyugodtan lefagyaszthatjuk őket. Frissentartó fóliába csomagolva jól elvannak 3 hónapig is a fagyasztóban. Ne aggódjunk emiatt.

Hozzávalók

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...