Házi wrap marhahússal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldségekhez
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
17g tárkonyecet3 kcal
-
17g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
A wraphoz
-
83g finomliszt303 kcal
-
42g víz0 kcal
-
4 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
63 kcal
A joghurtos szószhoz
-
17g joghurt10 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g limelé0 kcal
-
1g koriander0 kcal
A húshoz
-
133g marhanyak171 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
A tálaláshoz
-
7g salátalevél1 kcal
-
25g edami sajt89 kcal
Összesen
785
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldségekhez
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g tárkonyecet18 kcal
-
100g víz0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
A wraphoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g víz0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
16g só0 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A joghurtos szószhoz
-
100g joghurt61 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g limelé0 kcal
-
3g koriander1 kcal
A húshoz
-
800g marhanyak1024 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
A tálaláshoz
-
42g salátalevél5 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
Összesen
4721
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldségekhez
-
12g kígyóuborka2 kcal
-
3.6g kápia paprika1 kcal
-
2.7g lilahagyma1 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g tárkonyecet1 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
A wraphoz
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
0.7g friss élesztő1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
A joghurtos szószhoz
-
3g joghurt2 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g limelé0 kcal
-
0.1g koriander0 kcal
A húshoz
-
23.9g marhanyak31 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
A tálaláshoz
-
1.3g salátalevél0 kcal
-
4.5g edami sajt16 kcal
Összesen
141
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2474.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 1413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 384 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 1066 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
785
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 281.9 g
Zsír
-
Összesen 191.2 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14844.6 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 398 mg
-
Kálcium 1763 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 3607 mg
-
Nátrium 8476 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2303.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1101 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 258 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 928 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 637 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 366 micro
-
β-karotin 6395 micro
-
β-crypt 590 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3653 micro
Összesen
4721
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 231 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A zöldségekhez
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 dl tárkonyecet
-
1 dl víz
-
3 közepes db paradicsom
A wraphoz
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
16 g só
-
16 g cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
A joghurtos szószhoz
-
1 dl joghurt
-
1 dl tejföl
-
1 teáskanál mustár
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A húshoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
-
6 közepes db salátalevél
-
15 dkg edami sajt
Elkészítés
A zöldségekhez
- Először készítsük el a lepényeket. Annyi a különbség, hogy jelen esetben a tésztakorongokat a lehető legvékonyabbra nyújtsuk ki sütés előtt. A vízhez adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük hozzá a sót, majd öklünkkel nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Öntsük bele az élesztős vizet, majd az olajat, és jól dolgozzuk össze. Lágy tésztát fogunk kapni, nem baj, ha kissé ragacsos. Kelesszük a tésztát egy órán keresztül. Gyúrjuk át, majd vágjuk fel 10 dkg körüli darabokra, formázzunk belőlük gombócokat. Hevítsünk fel egy serpenyőt SZÁRAZON. A gombócokat lisztezett deszkán nyújtsuk ki korong alakúra kb. 2 mm vastagságúra, majd villával szurkáljuk meg. A forró serpenyőben oldalanként egy-egy percig süssük, amíg szép barna pöttyök alakulnak ki a tésztán. Használjuk fel azonnal, vagy csomagoljuk fóliába a kihűlést követően, amennyiben többet készítünk.
- Készítsük elő a zöldségeket: Vágjuk össze az uborkát, a paprikát, lilahagymát apró, kb félcentis kockákra. A petrezselymet vágjuk finomra, keverjük a kockákhoz, majd edénybe téve ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá az ecetet, vizet és az olajat. Finoman keverjük össze, hagyjuk állni. Érdemes megkóstolni, hogy elegendő-e az ecet ízlésünk szerint, ha nem, bátran tegyünk hozzá.
- Vöröshagymát vágjuk finomra, kevés olívaolajon pirítsuk kissé meg, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. Ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával (3 gerezd). Nagy lángon végezzük a folyamatot, nem főzni akarjuk a húst, hanem pirítani. Ha kész, tegyük félre.
- Készítsük el a joghurtos szószt: joghurtot, tejfölt, mustárt, zúzott fokhagymát (2 gerezd), kevés olívaolajat keverjünk össze egy tálkában, ízesítsük sóval borssal. Ízlés szerint adhatunk hozzá lime vagy citromlevet, frissen vágott petrezselyem vagy korianderlevelet is.
- A zöldsaláta leveleket vágjuk fel vékony csíkokra, a sajtot pedig tetszés szerint reszeljük le.
- Végül nem maradt más, mint a tálalás, a lepények összeállítása: A húst forrósítsuk fel serpenyőben, majd egy másik serpenyőt üresen tegyünk fel közepes lángra, amiben a lepényeket forrósítjuk majd meg. Tegyük a lepényt kb. fél percre a serpenyőbe, majd vegyük ki, a közepétől felfelé rakjunk egy sor darált húst, arra reszelt sajtot, majd salátacsíkokat, arra a marinádot, végül a joghurtos szószt. Hajtsuk a lepény alsó részét a töltelékig fel, majd jobb oldalról balra, illetve balról jobbra hajtsuk be a két szélét. Szükség esetén megtűzhetjük egy fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét. Fogyasszuk azonnal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10693
- Feltöltés dátuma: 2014. január 21.
Ajánló
Baráti összejövetelekre, vagy hétvégére családi fogásnak is kitűnő választás lehet. Bátran lehet variálni az összetevőket, ki-ki ízlésvilágának megfelelően.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A story annyi, hogy ez egy saját elképzelés, egyedi megoldásokkal, ami véleményünk szerint nagyon jól sikerült, a család minden tagja imádja ezt az összeállítást. A lepény is saját recept, nagyszerűen összeilleszthető a többi hozzávalóval, igazi kerek egész a végeredmény. Bátran merem ajánlani!