r
Nosalty Logó

Házi wrap marhahússal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Házi wrap marhahússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A wraphoz

A joghurtos szószhoz

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A wraphoz

A joghurtos szószhoz

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 4721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldségekhez

A wraphoz

A joghurtos szószhoz

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 141 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    281.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14844.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    3607 mg
  • Nátrium
    8476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    6395 micro
  • β-crypt
    590 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3653 micro
Összesen 4721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    231 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A wraphoz

A joghurtos szószhoz

A húshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Először készítsük el a lepényeket. Annyi a különbség, hogy jelen esetben a tésztakorongokat a lehető legvékonyabbra nyújtsuk ki sütés előtt. A vízhez adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük hozzá a sót, majd öklünkkel nyomjunk egy mélyedést a közepébe. Öntsük bele az élesztős vizet, majd az olajat, és jól dolgozzuk össze. Lágy tésztát fogunk kapni, nem baj, ha kissé ragacsos. Kelesszük a tésztát egy órán keresztül. Gyúrjuk át, majd vágjuk fel 10 dkg körüli darabokra, formázzunk belőlük gombócokat. Hevítsünk fel egy serpenyőt SZÁRAZON. A gombócokat lisztezett deszkán nyújtsuk ki korong alakúra kb. 2 mm vastagságúra, majd villával szurkáljuk meg. A forró serpenyőben oldalanként egy-egy percig süssük, amíg szép barna pöttyök alakulnak ki a tésztán. Használjuk fel azonnal, vagy csomagoljuk fóliába a kihűlést követően, amennyiben többet készítünk.
  2. Készítsük elő a zöldségeket: Vágjuk össze az uborkát, a paprikát, lilahagymát apró, kb félcentis kockákra. A petrezselymet vágjuk finomra, keverjük a kockákhoz, majd edénybe téve ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá az ecetet, vizet és az olajat. Finoman keverjük össze, hagyjuk állni. Érdemes megkóstolni, hogy elegendő-e az ecet ízlésünk szerint, ha nem, bátran tegyünk hozzá.
  3. Vöröshagymát vágjuk finomra, kevés olívaolajon pirítsuk kissé meg, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. Ízesítsük sóval, borssal és zúzott fokhagymával (3 gerezd). Nagy lángon végezzük a folyamatot, nem főzni akarjuk a húst, hanem pirítani. Ha kész, tegyük félre.
  4. Készítsük el a joghurtos szószt: joghurtot, tejfölt, mustárt, zúzott fokhagymát (2 gerezd), kevés olívaolajat keverjünk össze egy tálkában, ízesítsük sóval borssal. Ízlés szerint adhatunk hozzá lime vagy citromlevet, frissen vágott petrezselyem vagy korianderlevelet is.
  5. A zöldsaláta leveleket vágjuk fel vékony csíkokra, a sajtot pedig tetszés szerint reszeljük le.
  6. Végül nem maradt más, mint a tálalás, a lepények összeállítása: A húst forrósítsuk fel serpenyőben, majd egy másik serpenyőt üresen tegyünk fel közepes lángra, amiben a lepényeket forrósítjuk majd meg. Tegyük a lepényt kb. fél percre a serpenyőbe, majd vegyük ki, a közepétől felfelé rakjunk egy sor darált húst, arra reszelt sajtot, majd salátacsíkokat, arra a marinádot, végül a joghurtos szószt. Hajtsuk a lepény alsó részét a töltelékig fel, majd jobb oldalról balra, illetve balról jobbra hajtsuk be a két szélét. Szükség esetén megtűzhetjük egy fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét. Fogyasszuk azonnal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10679
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Ajánló

Baráti összejövetelekre, vagy hétvégére családi fogásnak is kitűnő választás lehet. Bátran lehet variálni az összetevőket, ki-ki ízlésvilágának megfelelően.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi wrap marhahússal
Kornél 167 recept

A story annyi, hogy ez egy saját elképzelés, egyedi megoldásokkal, ami véleményünk szerint nagyon jól sikerült, a család minden tagja imádja ezt az összeállítást. A lepény is saját recept, nagyszerűen összeilleszthető a többi hozzávalóval, igazi kerek egész a végeredmény. Bátran merem ajánlani!

Hozzávalók

A zöldségekhez

A wraphoz

A joghurtos szószhoz

A húshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...