r
Nosalty Logó

Főzött krémes-csokikrémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Főzött krémes-csokikrémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6767.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2075 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 4956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kizsírozzuk a tepsit és belisztezzük.
  2. Keverőtálban felverjük keményre a 4 tojás fehérjét, pici sóval (1 csipet). Folytonos keverés mellett beletesszük még a tojássárgáját, narancs és citrom levét és héját. Továbbá a lisztet, 4 ek olívaolajat, mazsolát és a 1/2 sütőport.
  3. Sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt a tésztánk, tortavágóval vagy késsel félbevágjuk, és a kihűlt krémmel megtöltjük. 4 ek körüli mennyiséget hagyjunk a tetejére!
  5. Főzött krém: A szezámmagot a kristálycukorral porrá őröljük (kávédarálón), belerakjuk egy lábasba és hozzárakjuk a lisztet, diót, mogyorót, vaníliás cukrot, 2 tojássárgáját, tejet, karamellcukrot (én a lengyelt raktam). Beletesszük a fél tubus sűrített tejet.
  6. Simára keverjük a masszánkat, és megfőzzük, mint egy pudingot. Ha megfőtt, beletesszük a mézet és a vajat is, az édesszájúak még 2 ek cukrot esetleg.
  7. Pici főzött krémet rásimítunk a tetejére, de lehet az oldalára is.
  8. Csoki krémet főzünk a bevonónkból, pici tejjel és 2 ek holland kakaóporból. Beledobjuk a hideg vajat, és simára keverjük.Ha kezd kihűlni már, rácsorgatjuk össze-vissza a sütire.
  9. Megszórjuk most durvára vágott dióval és mogyoróval. 4 ek cukrot karamelizálunk, és langyosra hűtve azt is rácsurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23X36
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17031
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Ajánló

Tokai Aszu 5 puttonyos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Ez volt a Húsvéti ünnepi süteményünk. Mindenki dicsérte ...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...