Tejkaramella
Leírás
A tejkaramella egy omlós, alapvetően tejből és cukorból készült édesség, amelyet fogyaszthatunk magában, de kitűnő alapanyaga számos édes süteménynek is. Tapasztaltabb szakácsok karamella bevonatot is készíthetnek sütemények tetejére. Tejkaramellát vásárolhatunk készen, illetve elkészíthetjük mi magunk is. Összetevői: tej és cukor, de sokan használnak a tej mellé tejszínt is, ami krémesebbé teszi a karamellát, továbbá sokan ízesítik vaníliával, vaníliás cukorral. Vajjal készített változata a vajkaramella.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Tejkaramella
fehérjetartalom
0.03 g
zsírtartalom
9003.032 g
szénhidráttartalom
90.4 g
víztartalom
5.25 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
391 mg
Kalcium
4 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.09 mg
Top vitaminok
Kolin
0.8 mg
E vitamin
0.09 mg
A vitamin
28 µg
Retinol
27 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.03 g
Zsír
telített zsírsav
2.065 g
egyszeresen telített zsírsav
0.845 g
többszörösen telített zsírsav
0.122 g
koleszterin
9 g
ásványi anyagok
Kalcium
4 mg
Vas
0.01 mg
Foszfor
1 mg
Nátrium
391 mg
Cink
0.09 mg
Réz
0.001 mg
Mangán
0.001 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
cukor
80.46 g
víz
5.25 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.012 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.016 mg
Niacin - B3 vitamin
0.002 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.004 mg
Kolin
0.8 mg
Retinol
27 µg
Béta-karotin
6 µg
E vitamin
0.09 mg
K vitamin
0.3 µg
A vitamin
28 µg