Tejkaramella

Tejkaramella

Leírás

A tejkaramella egy omlós, alapvetően tejből és cukorból készült édesség, amelyet fogyaszthatunk magában, de kitűnő alapanyaga számos édes süteménynek is. Tapasztaltabb szakácsok karamella bevonatot is készíthetnek sütemények tetejére. Tejkaramellát vásárolhatunk készen, illetve elkészíthetjük mi magunk is. Összetevői: tej és cukor, de sokan használnak a tej mellé tejszínt is, ami krémesebbé teszi a karamellát, továbbá sokan ízesítik vaníliával, vaníliás cukorral. Vajjal készített változata a vajkaramella.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Tejkaramella

fehérjetartalom

0.03 g

zsírtartalom

9003.032 g

szénhidráttartalom

90.4 g

víztartalom

5.25 g

gramm tejkaramella?

Top ásványi anyagok

Nátrium

391 mg

Kalcium

4 mg

Foszfor

1 mg

Cink

0.09 mg

Top vitaminok

Kolin

0.8 mg

E vitamin

0.09 mg

A vitamin

28 µg

Retinol

27 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.03 g

Zsír

telített zsírsav

2.065 g

egyszeresen telített zsírsav

0.845 g

többszörösen telített zsírsav

0.122 g

koleszterin

9 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Vas

0.01 mg

Foszfor

1 mg

Nátrium

391 mg

Cink

0.09 mg

Réz

0.001 mg

Mangán

0.001 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

cukor

80.46 g

víz

5.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.012 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.016 mg

Niacin - B3 vitamin

0.002 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.004 mg

Kolin

0.8 mg

Retinol

27 µg

Béta-karotin

6 µg

E vitamin

0.09 mg

K vitamin

0.3 µg

A vitamin

28 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...