Tejkaramella

A tejkaramella egy omlós, alapvetően tejből és cukorból készült édesség, amelyet fogyaszthatunk magában, de kitűnő alapanyaga számos édes süteménynek is. Tapasztaltabb szakácsok karamella bevonatot is készíthetnek sütemények tetejére. Tejkaramellát vásárolhatunk készen, illetve elkészíthetjük mi magunk is. Összetevői: tej és cukor, de sokan használnak a tej mellé tejszínt is, ami krémesebbé teszi a karamellát, továbbá sokan ízesítik vaníliával, vaníliás cukorral. Vajjal készített változata a vajkaramella.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.03 g
zsírtartalom
9003.032 g
szénhidráttartalom
90.4 g
víztartalom
5.25 g
Nátrium
391 mg
Kalcium
4 mg
Foszfor
1 mg
Cink
0.09 mg
Kolin
0.8 mg
E vitamin
0.09 mg
A vitamin
28 µg
Retinol
27 µg
fehérje
0.03 g
Zsír
telített zsírsav
2.065 g
egyszeresen telített zsírsav
0.845 g
többszörösen telített zsírsav
0.122 g
koleszterin
9 g
ásványi anyagok
Kalcium
4 mg
Vas
0.01 mg
Foszfor
1 mg
Nátrium
391 mg
Cink
0.09 mg
Réz
0.001 mg
Mangán
0.001 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
cukor
80.46 g
víz
5.25 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.012 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.016 mg
Niacin - B3 vitamin
0.002 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.004 mg
Kolin
0.8 mg
Retinol
27 µg
Béta-karotin
6 µg
E vitamin
0.09 mg
K vitamin
0.3 µg
A vitamin
28 µg
Sokunk már anyukájától megtanulta, hogy érdemes falatozni belőle, ha menstruálunk, másoknak viszont új információ lehet. Együnk banánt azokon a napokon, mert jót tesz a testünknek! Hogy miért? Kiderül!
NosaltyMivel a termék minden évben rendkívül keresett, érdemes minél hamarabb beszerezni. Az Aldi üzleteiben korlátozott készlet áll rendelkezésre, és a tapasztalatok szerint napokon belül elfogyhat.
NosaltyNem minden zöldségfélének van szüksége állandó napfényre ahhoz, hogy ízletes termést hozzon. Több árnyéktűrő zöldségfaj is létezik, melyek fák alatt és épület tövében is sikeresen termeszthetőek, és beérik a szűrt vagy éppen csekély napfénnyel.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!