r
Nosalty Logó

Toffifee sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Toffifee sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 10900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 2178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    682.3 g
  • Telített zsírsav
    384 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    3470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12150.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    2762 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3721 mg
  • Nátrium
    4724 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1038.6 g
  • Cukor
    761 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    730 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    2023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4524 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 10900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 10 db tojást szétválasztjuk. A 10 sárgáját a fél kocka vajjal, 3 evőkanál porcukorral habosra keverjük, ez kb 15 perc, hozzáadjuk a kissé megolvasztott fél üveg mogyorókrémet.
  2. A tojáshabot pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A 7 evőkanál lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, lassan hozzáadjuk a tojássárgájás masszánkhoz, elkeverjük, és kanalanként hozzáadjuk tojásfehérjét, finoman, hogy ne törjük össze.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, teszünk bele zsírpapírt, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt, és cérnával 3 db-ra vágjuk fel.
  6. A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel, ne ijedjünk meg, a cukor a további melegedéstől felolvad.
  7. A 7 dl tejhez hozzáöntjük a karamellizált cukrot, a tejbe beletesszük a fél kocka vajat, elkezdjük langyosítani. Mikor már félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
  8. A 4 evőkanál lisztet egy pohárba kikeverjük a 3 tojássárgájával, 3 kanál porcukorral, egy kevés tejjel teljesen csomómentesre.
  9. Ha felforrt a tejünk, nem baj, ha a karamellás cukor teljesen nem olvadt el, hadd maradjanak darabok belőle, hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, nagyon lassú tűzön sűrűn kevergetve besűrítsük.
  10. Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt.
  11. A krémet félig kihűtjük, és elkezdjük a lapokat megkenni vele.
  12. Minden lap tetejét megkenjük mogyorókrémmel, majd jön a krém, lap, és sorban, míg el nem fogy.
  13. A tetejére hagyjunk a krémből. A tetejét is kenjük meg krémmel, és végül szórjunk rá apróra vágott földimogyorót. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 359
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 48262
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kissé macerás, de egyben isteni finom, nálunk 3 óra alatt elfogyott, pedig 5 főnek bőven elegendő, vagyunk hárman. Még ebben a  forróságban is jól esett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...