r
Nosalty Logó

Toffifee sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Toffifee sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 10900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 2178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    682.3 g
  • Telített zsírsav
    384 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    3470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12150.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    2762 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3721 mg
  • Nátrium
    4724 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1038.6 g
  • Cukor
    761 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    730 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    2023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4524 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 10900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 10 db tojást szétválasztjuk. A 10 sárgáját a fél kocka vajjal, 3 evőkanál porcukorral habosra keverjük, ez kb 15 perc, hozzáadjuk a kissé megolvasztott fél üveg mogyorókrémet.
  2. A tojáshabot pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A 7 evőkanál lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, lassan hozzáadjuk a tojássárgájás masszánkhoz, elkeverjük, és kanalanként hozzáadjuk tojásfehérjét, finoman, hogy ne törjük össze.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, teszünk bele zsírpapírt, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt, és cérnával 3 db-ra vágjuk fel.
  6. A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel, ne ijedjünk meg, a cukor a további melegedéstől felolvad.
  7. A 7 dl tejhez hozzáöntjük a karamellizált cukrot, a tejbe beletesszük a fél kocka vajat, elkezdjük langyosítani. Mikor már félig langyos, hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
  8. A 4 evőkanál lisztet egy pohárba kikeverjük a 3 tojássárgájával, 3 kanál porcukorral, egy kevés tejjel teljesen csomómentesre.
  9. Ha felforrt a tejünk, nem baj, ha a karamellás cukor teljesen nem olvadt el, hadd maradjanak darabok belőle, hozzáadjuk a tojássárgájás masszát, nagyon lassú tűzön sűrűn kevergetve besűrítsük.
  10. Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt.
  11. A krémet félig kihűtjük, és elkezdjük a lapokat megkenni vele.
  12. Minden lap tetejét megkenjük mogyorókrémmel, majd jön a krém, lap, és sorban, míg el nem fogy.
  13. A tetejére hagyjunk a krémből. A tetejét is kenjük meg krémmel, és végül szórjunk rá apróra vágott földimogyorót. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 359
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 48350
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kissé macerás, de egyben isteni finom, nálunk 3 óra alatt elfogyott, pedig 5 főnek bőven elegendő, vagyunk hárman. Még ebben a  forróságban is jól esett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...