Karamellkrém-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
14 kcal
-
4 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Karamellkrém
-
38g habtejszín110 kcal
-
19g mascarpone76 kcal
-
16g tej9 kcal
-
9g tejkaramella35 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
4g víz0 kcal
Krémbevonat
-
5g tejkaramella18 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Díszítés
-
3g erythritol0 kcal
-
9g törökmogyoró59 kcal
Összesen
437
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
35g diabetikus liszt116 kcal
-
34 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Karamellkrém
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
125g tej70 kcal
-
72g tejkaramella282 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
32g víz0 kcal
Krémbevonat
-
36g tejkaramella141 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Díszítés
-
20g erythritol0 kcal
-
75g törökmogyoró472 kcal
Összesen
3493
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
16.5g tojás21 kcal
-
2.6g diabetikus liszt9 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.5g édesítőszer0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Karamellkrém
-
22.5g habtejszín66 kcal
-
11.3g mascarpone45 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
5.4g tejkaramella21 kcal
-
1.5g édesítőszer0 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
2.4g víz0 kcal
Krémbevonat
-
2.7g tejkaramella11 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
Díszítés
-
1.5g erythritol0 kcal
-
5.6g törökmogyoró35 kcal
Összesen
263
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
437
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 288.4 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3550.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 879 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1230 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.7 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 507.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1737 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 1709 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
3493
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
35 g diabetikus liszt
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
20 g édesítőszer
-
1 kk sütőpor
Karamellkrém
-
300 g habtejszín
-
150 g mascarpone
-
125 ml tej
-
6 db tejkaramella
-
20 g édesítőszer
-
10 g zselatin
-
4 ek víz
Krémbevonat
-
3 db tejkaramella
-
200 g habtejszín
Díszítés
-
2 ek erythritol
-
75 g törökmogyoró
Elkészítés
Piskóta
- A szénhidrátcsökkentő Master mixet, a kakaóport kimérjük, és a sütőporral egy tálban összekeverjük.
- A tojásokat szétválasztás nélkül felverjük a robotgép erős fokozatán, közben az édesítőszert is beletesszük, és tovább verjük, amíg egy masszív habot nem kapunk.
- Ezután a sütőporos lisztkeveréket beleszitáljuk több lépésben a habba, egy kézi habverővel óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
- Egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortataformába öntjük, és 180 C-on tűpróbáig sütjük.
Karamellkrém
- 100 g tejszínt és 125 g tejet összemérünk, és egy edényben felforralunk, majd beletesszük a 6 db cukormentes tejkaramellát, és tovább főzzük.
- A főzést addig folytatjuk, amíg egy sűrű karamellkrémet nem kapunk.
- Amikor szépen besűrűsödött, tűzről levesszük, és a kevés vízzel előzőleg felmelegített zselatint elkeverjük benne.
- A hűtőből kivett habtejszínt a robotgép alacsony fokozatán felverjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
- A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőszert, utána robotgéppel meglazítjuk, és a langyosra hűlt karamellás krémhez kis adagokban hozzákeverjük.
- Kivesszük a hűtőből a felvert tejszínt, és kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a karamellás-mascarponés krémbe.
- Mindezek után piskótánkat három részre vágjuk, és hogy a krémtöltelék betöltését megkönnyítsük, a sütőformában rétegezve végezzük el a töltést.
- Formával együtt tegyük egy éjszakára pihenni a hűtőbe.
Krémbevonat
- 100 g tejszínt 3 db cukormentes karamellával ismét sűrűre összefőzünk, és a tűzről levéve kihűtjük.
- 100 g tejszínt robotgép alacsony fokozatán habbá verünk.
- A kihűlt karamellás krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.
- Az elkészült krémet a torta oldalára fogjuk bevonatként felhasználni.
Díszítés
- Az egy éjszakát pihentetett tortát a hűtőből kivesszük, és a formát eltávolítjuk róla.
- A krémbevonatot tetszés szerint felvisszük a torta oldalára.
- A torta oldalán a frissen felvitt krémet apró darabokra vágott, pirított mogyoróval díszíthetjük.
- A torta tetejét porrá őrölt eritrittel díszítjük egy stencil segítségével.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 24318
- Feltöltés dátuma: 2017. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a torta számomra több, mint egy sütemény. A családom kedvence, a férjemnek is ezt készítem minden fontosabb alkalomra. Ami a legjobb benne, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot és szénhidrátcsökkentett keverékkel készül, így egy igazi büntetlen élvezet!