Maxi King Torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
F.Erika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tészta
-
9g tojás12 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
17g víz0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
104g mascarpone421 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6g tejpor31 kcal
Karamell
-
13g tejkaramella49 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
6g vaj45 kcal
Összeállítás
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
Összesen
1181
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g víz0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
1250g mascarpone5050 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
75g tejpor372 kcal
Karamell
-
150g tejkaramella587 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
75g vaj538 kcal
Összeállítás
-
300g tejcsokoládé1605 kcal
-
150g földimogyoró851 kcal
Összesen
14162
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tészta
-
3g tojás4 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
5.5g víz0 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
34.2g mascarpone138 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
2.1g tejpor10 kcal
Karamell
-
4.1g tejkaramella16 kcal
-
2.7g habtejszín8 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Összeállítás
-
8.2g tejcsokoládé44 kcal
-
4.1g földimogyoró23 kcal
Összesen
388
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 90.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
1181
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 237.3 g
Zsír
-
Összesen 1081.4 g
-
Telített zsírsav 351 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 177 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7227.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1985 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 653 mg
-
Foszfor 2815 mg
-
Nátrium 1513 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 880.5 g
-
Cukor 514 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 762.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3780 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 604 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 3716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 766 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
14162
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
388
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
75 g cukor
-
200 ml víz
-
400 g finomliszt
-
1 csipet só
Krém
-
500 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1250 g mascarpone
-
75 g tejpor
Karamell
-
150 g tejkaramella
-
100 ml habtejszín
-
75 g vaj
Összeállítás
-
300 g tejcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat, a cukrot, az olvasztott vajat, a vizet és a csipet sót robotgéppel összekeverjük. Ezután belekeverjük a lisztet is.
- A tésztához addig adagoljunk még lisztet, amíg egy puha, de nyújtható tésztát kapunk, amit ezután 6 részre osztunk. A tésztákat egyenként sodrófával kinyújtjuk kör alakúra. (Én egy 28 cm-es, teflon serpenyőben készítettem, úgyhogy akkorára kell nyújtani, mint a serpenyőnk.)
- A serpenyőt közepes lángon melegítjük, és egyesével zsiradék nélkül megsütjük a lapok mindkét oldalát. (Tortilla lap típusú lapok lesznek.) Ha megsültek, félretesszük kihűlni.
Krém
- A habtejszínt a habfixálóval felverjük.
- A mascarpone-t egy másik tálban kicsit fellazítjuk a robotgéppel.Hozzáadjuk a tejport is. (Ízlés szerint keverhető hozzá cukor. Nekem cukrozott volt a habtejszínem, így én nem édesítettem.)
- A mascarpone-hoz a felvert habot hozzákeverjük fakanállal, és ezzel el is készült a krémünk.
Karamell
- A tejszínt feltesszük egy lábosban melegedni kis lángon, és beletesszük a karamellt is.
- Amikor felolvadt a karamell, több darabra vágva beletesszük a vajat is, és összemelegítjük. Félretesszük kihűlni.
Összeállítás
- Egy ovális formájú edényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy az oldalán is legyen.
- A csokoládé felét, tehát 150 g-ot, mikróban felolvasztunk.
- Az olvasztott csokival kikenjük az alufóliázott edényünket.
- Ezután a megsütött lapokat felhasználva (méretre vágva) a csokoládéra téve kibéleljük az edényt. 10 percet várjunk, amíg a csokoládé megköt. (Hűtőben gyorsítható a folyamat.)
- Amint a csokoládé megkötött, a krémünk 3/4-ét beletesszük a csokis-tésztás formába. A krémet úgy kenjük el benne, hogy körben legyen egy 4-5 cm széles perem. A középen hagyjunk egy 2-3 cm mély "lyukat", amibe a karamell kerül majd.
- A "lyukat", amit kialakítottunk, feltöltjük a karamellel.
- Ezután a maradék krémmel befedjük a karamellt.
- A krémre egy réteg tészta kerül úgy, hogy mindenhol lefedje.
- A csokoládéból olvasztunk 50 g-ot, és befedjünk vele a tésztát. A félkész tortát 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy "összedermedjen".
- Ha letelt az idő, kivesszük, és egy tálcát teszünk a tetejére, és óvatosan, de határozottan átfordítjuk a tálcára. Levesszük az edényt, és óvatosan leszedjük róla az alufóliát.
- Ezután a sótlan mogyorót egy zacskóba téve sodrófával apróra tördeljük. (Elég csak gurigatni rajta, szépen összetöri.) A maradék csokoládét megolvasztjuk mikróban, és rákenjük a tortánkra. (A látható tésztarészekre különösen figyeljünk.) Mielőtt a csokoládé megkötne, rászórjuk a tört mogyorót. Mehet a hűtőbe 1 órára, és már kész is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 311
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 146110
- Feltöltés dátuma: 2017. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
F.Erika
1 recept
Párom nagyon szereti a kis bolti verziót, hát most elkészült a nagy torta verzió. Kicsit hosszadalmasnak és macerásnak tűnhet első látásra, de igazából nem egy ördöngös feladat. :)