r
Nosalty Logó

Maxi King Torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
F.Erika
Maxi King Torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összeállítás

Összesen 1181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összeállítás

Összesen 14162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összeállítás

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    237.3 g

Zsír

  • Összesen
    1081.4 g
  • Telített zsírsav
    351 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7227.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 14162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat, a cukrot, az olvasztott vajat, a vizet és a csipet sót robotgéppel összekeverjük. Ezután belekeverjük a lisztet is.
  2. A tésztához addig adagoljunk még lisztet, amíg egy puha, de nyújtható tésztát kapunk, amit ezután 6 részre osztunk. A tésztákat egyenként sodrófával kinyújtjuk kör alakúra. (Én egy 28 cm-es, teflon serpenyőben készítettem, úgyhogy akkorára kell nyújtani, mint a serpenyőnk.)
  3. A serpenyőt közepes lángon melegítjük, és egyesével zsiradék nélkül megsütjük a lapok mindkét oldalát. (Tortilla lap típusú lapok lesznek.) Ha megsültek, félretesszük kihűlni.

Krém

  1. A habtejszínt a habfixálóval felverjük.
  2. A mascarpone-t egy másik tálban kicsit fellazítjuk a robotgéppel.Hozzáadjuk a tejport is. (Ízlés szerint keverhető hozzá cukor. Nekem cukrozott volt a habtejszínem, így én nem édesítettem.)
  3. A mascarpone-hoz a felvert habot hozzákeverjük fakanállal, és ezzel el is készült a krémünk.

Karamell

  1. A tejszínt feltesszük egy lábosban melegedni kis lángon, és beletesszük a karamellt is.
  2. Amikor felolvadt a karamell, több darabra vágva beletesszük a vajat is, és összemelegítjük. Félretesszük kihűlni.

Összeállítás

  1. Egy ovális formájú edényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy az oldalán is legyen.
  2. A csokoládé felét, tehát 150 g-ot, mikróban felolvasztunk.
  3. Az olvasztott csokival kikenjük az alufóliázott edényünket.
  4. Ezután a megsütött lapokat felhasználva (méretre vágva) a csokoládéra téve kibéleljük az edényt. 10 percet várjunk, amíg a csokoládé megköt. (Hűtőben gyorsítható a folyamat.)
  5. Amint a csokoládé megkötött, a krémünk 3/4-ét beletesszük a csokis-tésztás formába. A krémet úgy kenjük el benne, hogy körben legyen egy 4-5 cm széles perem. A középen hagyjunk egy 2-3 cm mély "lyukat", amibe a karamell kerül majd.
  6. A "lyukat", amit kialakítottunk, feltöltjük a karamellel.
  7. Ezután a maradék krémmel befedjük a karamellt.
  8. A krémre egy réteg tészta kerül úgy, hogy mindenhol lefedje.
  9. A csokoládéból olvasztunk 50 g-ot, és befedjünk vele a tésztát. A félkész tortát 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy "összedermedjen".
  10. Ha letelt az idő, kivesszük, és egy tálcát teszünk a tetejére, és óvatosan, de határozottan átfordítjuk a tálcára. Levesszük az edényt, és óvatosan leszedjük róla az alufóliát.
  11. Ezután a sótlan mogyorót egy zacskóba téve sodrófával apróra tördeljük. (Elég csak gurigatni rajta, szépen összetöri.) A maradék csokoládét megolvasztjuk mikróban, és rákenjük a tortánkra. (A látható tésztarészekre különösen figyeljünk.) Mielőtt a csokoládé megkötne, rászórjuk a tört mogyorót. Mehet a hűtőbe 1 órára, és már kész is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 146110
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
F.Erika 1 recept

Párom nagyon szereti a kis bolti verziót, hát most elkészült a nagy torta verzió. Kicsit hosszadalmasnak és macerásnak tűnhet első látásra, de igazából nem egy ördöngös feladat. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...