r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas-karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Mogyoróvajas-karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Összesen 6199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    366.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.6 g
  • Cukor
    555 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 6199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A pudingport és a darált földimogyorót összekeverjük.
  3. A száraz anyagot óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük.
  4. Egy 22 cm-es tortaforma aljára kenjük, sütőpapírral bélelve, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Karamell

  1. A kristálycukrot megolvasztjuk.
  2. Óvatosan belekeverjük a tejszínt és a vajat is.
  3. Kevergetve megvárjuk, míg eltűnnek a csomók, és 10 percig főzzük még.

Krém

  1. A pudingporból, kristálycukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, simára turmixoljuk.
  2. A zselatint a vízzel összekeverjük, és megduzzasztjuk.
  3. A puding feléhez adjuk a karamellát. A tejszínhab felét kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal. A zselatint megolvasztjuk, és a felét a krémhez keverjük. A karamellás krémet rákenjük a tésztára, és egy órát állni hagyjuk hűtőben.
  4. A puding másik feléhez hozzáadjuk a mogyoróvajat.
  5. A tejszín másik felét is kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal.
  6. A zselatin másik felét a krémhez adjuk. A mogyoróvajas krémet rákenjük a karamellásra.
  7. Hűtőbe tesszük 4-5 órára (akár egy éjszakára), míg megszilárdul.

Díszítés

  1. A tejszínt, a tejcsokoládét, a karamellát összeolvasztjuk.
  2. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy zsákba töltjük (papírból hajtogatjuk, és kivágjuk az alját).
  3. A tejszínes keveréket rákenjük a tortára. A fehér csokoládéval vékony vonalat húzunk befelé a kör közepe felé, csiga alakban. Egy pálca segítségével először a kör közepe felől húzunk vonalakat, majd köztük befelé, így jön ki a képen látható minta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23382
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itthon nagyon szeretjük a karamellát és a mogyoróvajat is, úgy gondoltam, hogy a kettő jó kombináció, így készült el a receptversenyre.:)

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...