Mogyoróvajas-karamellás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
8g földimogyoró43 kcal
-
7 kcal
-
10g cukor39 kcal
Karamell
-
13g cukor48 kcal
-
16g habtejszín46 kcal
-
6g vaj45 kcal
Krém
-
38g tej21 kcal
-
21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13g víz0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
19g tejkaramella73 kcal
-
13g mogyoróvaj75 kcal
Díszítés
-
8g habtejszín22 kcal
-
15g tejcsokoládé80 kcal
-
6g tejkaramella24 kcal
-
34 kcal
Összesen
775
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g földimogyoró340 kcal
-
57 kcal
-
80g cukor310 kcal
Karamell
-
100g cukor387 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
50g vaj359 kcal
Krém
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
150g tejkaramella587 kcal
-
100g mogyoróvaj598 kcal
Díszítés
-
60g habtejszín175 kcal
-
120g tejcsokoládé642 kcal
-
50g tejkaramella196 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
6199
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
3g földimogyoró17 kcal
-
0.7g vaníliás pudingpor3 kcal
-
4g cukor15 kcal
Karamell
-
5g cukor19 kcal
-
6.2g habtejszín18 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
Krém
-
14.9g tej8 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor9 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
5g víz0 kcal
-
19.9g habtejszín58 kcal
-
7.4g tejkaramella29 kcal
-
5g mogyoróvaj30 kcal
Díszítés
-
3g habtejszín9 kcal
-
6g tejcsokoládé32 kcal
-
2.5g tejkaramella10 kcal
-
2.5g fehér csokoládé13 kcal
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
775
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 366.8 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 813 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4500.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1211 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1295 mg
-
Nátrium 1515 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658.6 g
-
Cukor 555 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 607.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 2068 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
6199
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojásfehérje
-
60 g földimogyoró
-
15 g vaníliás pudingpor
-
80 g cukor
Karamell
-
100 g cukor
-
125 ml habtejszín
-
50 g vaj
Krém
-
3 dl tej
-
45 g vaníliás pudingpor
-
80 g cukor
-
10 g zselatin
-
100 ml víz
-
4 dl habtejszín
-
100 g mogyoróvaj
Díszítés
-
60 ml habtejszín
-
120 g tejcsokoládé
-
50 g fehér csokoládé
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- A pudingport és a darált földimogyorót összekeverjük.
- A száraz anyagot óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük.
- Egy 22 cm-es tortaforma aljára kenjük, sütőpapírral bélelve, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Karamell
- A kristálycukrot megolvasztjuk.
- Óvatosan belekeverjük a tejszínt és a vajat is.
- Kevergetve megvárjuk, míg eltűnnek a csomók, és 10 percig főzzük még.
Krém
- A pudingporból, kristálycukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, simára turmixoljuk.
- A zselatint a vízzel összekeverjük, és megduzzasztjuk.
- A puding feléhez adjuk a karamellát. A tejszínhab felét kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal. A zselatint megolvasztjuk, és a felét a krémhez keverjük. A karamellás krémet rákenjük a tésztára, és egy órát állni hagyjuk hűtőben.
- A puding másik feléhez hozzáadjuk a mogyoróvajat.
- A tejszín másik felét is kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal.
- A zselatin másik felét a krémhez adjuk. A mogyoróvajas krémet rákenjük a karamellásra.
- Hűtőbe tesszük 4-5 órára (akár egy éjszakára), míg megszilárdul.
Díszítés
- A tejszínt, a tejcsokoládét, a karamellát összeolvasztjuk.
- A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy zsákba töltjük (papírból hajtogatjuk, és kivágjuk az alját).
- A tejszínes keveréket rákenjük a tortára. A fehér csokoládéval vékony vonalat húzunk befelé a kör közepe felé, csiga alakban. Egy pálca segítségével először a kör közepe felől húzunk vonalakat, majd köztük befelé, így jön ki a képen látható minta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23382
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Flóra
318 recept
Itthon nagyon szeretjük a karamellát és a mogyoróvajat is, úgy gondoltam, hogy a kettő jó kombináció, így készült el a receptversenyre.:)