r
Nosalty Logó

Tejszínes-barackos torta Helga konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Helga1
Tejszínes-barackos torta Helga konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Krém

241
Kalória
3.6g
Fehérje
33.6g
Szénhidrátok
10.6g
Zsír
78.4g
Víz
78.3g
Koleszterin
716.3mg
Rost
21.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 2896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 241 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.2 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    940.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1816 micro
  • β-crypt
    421 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2896 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük.
  2. Rászitáljuk a lisztes, pudingporos, sütőporos keveréket, és beleforgatjuk a masszába.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, ráöntjük, és megsütjük.
  4. Kihűlés után egyszer félbevágjuk. Az alsó lap köré tortakarikát helyezünk.

Töltelék

  1. Az őszibarackot felszeleteljük, 12 szeletet félreteszünk, a többit kockákra vágjuk.
  2. A tortazselét a befőtt levével készítjük el, majd beletesszük a kockázott barackot, és ráöntjük a tortalapra.

Krém

  1. A tejszínt kemény habbá verjük.
  2. A zselatint előírás szerint beáztatjuk. 0,5 dl tejszínt felmelegítünk, és felolvasztjuk benne a tejkaramellákat.
  3. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük (nem forraljuk).
  4. Lassan folyatva belekeverjük a habba.
  5. A felét ráöntjük a tortára, elsimítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és a többi krémet a tetejére öntjük, és szintén elsimítjuk.
  6. Tetejét barackszeletekkel, ízlés szerint dekorgyönggyel, csokidarával vagy kakaóporral díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Születésnapra készült tortám egyike.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!