r
Nosalty Logó

Berlini döner kebab

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Karsai Roni
Berlini döner kebab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pita

Hús

Friss zöldségek

Grillezett zöldség

Joghurtos szósz

Csípős szósz

Összeállítás

Összesen 789 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pita

Hús

Friss zöldségek

Grillezett zöldség

Joghurtos szósz

Csípős szósz

Összeállítás

Összesen 3153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pita

Hús

Friss zöldségek

Grillezett zöldség

Joghurtos szósz

Csípős szósz

Összeállítás

Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1298 micro
  • β-karotin
    4778 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    2001 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 789 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9454.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    6017 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2039.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    574 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    5191 micro
  • β-karotin
    19112 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    8002 micro
  • Lut-zea
    6078 micro
Összesen 3153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Pita

Hús

Friss zöldségek

Grillezett zöldség

Joghurtos szósz

Csípős szósz

Összeállítás

Elkészítés

Pita

  1. Kezdjük a hús sózásával, pácolásával.
  2. Ha ebédre készül a döner kebab, akkor lefekvés előtt keverjük be a pita hozzávalóit, majd egy kiolajozott edényben hagyjuk kelni legalább 8 órát. Hiába élesztős, a hosszabb fermentációtól jobb lesz a tészta állaga és íze is.
  3. Másnap délelőtt melegítsük elő a sütőt 250 fokra (alul-felül sütési móddal).
  4. Pita formázása: Először formázzunk kerek cipót, majd sodrófával vagy kézzel (lágy mozdulatokkal) formázzunk egy 28-30 centis kört, és helyezzük sütőpapírozott/szilikonlapos tepsibe. Az ujjaink begyével nyomjunk apró mélyedéseket a tésztába, kenjünk le tojással, majd szórjuk meg fekete és/vagy fehér szezámmaggal (nálam most fekete volt otthon). A tepsi mehet a sütőbe 10-15 percre (sütőtől függ, tartsuk szemmel).

Hús

  1. Ha nincs is időnk összerakni a pácot, legalább sózzuk meg a húst előző nap. A páchoz a fűszereket mozsárban vagy aprítógépben zúzzuk össze, majd keverjük össze a felaprított fokhagymával és a görög joghurttal. A marinádot keverjük össze az ízlésünk szerint felvágott hússal, tegyük egy jól zárható dobozba/edénybe, majd mehet a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább 8-10-re (megéri!)
  2. Ha az előkészületekkel végeztünk, süssük ki a húst: használhatjuk a grillezett zöldséghez használt serpenyőt. Ugyanúgy kevés olívaolajon, magas lángon/hőmérsékleten grillezzük készre a húst.

Friss zöldségek

  1. A friss zöldségeket szeljük fel apró darabokra, a salátát tépkedjük fel és keverjük össze őket a friss fűszernövényekkel. A menta és a koriander nem kötelező, én nagyon szeretem, mert frissességükkel rendkívül feldobják a dönert. A paradicsomot én külön tálkába rakom, hogy a leve ne áztassa el a zöldeket.

Grillezett zöldség

  1. A grillezett zöldségekhez való alapanyagokat vágjuk fel brunoise-ra (3*3 mm-es darabokra), majd magas hőmérsékleten, kevés olajon pirítsuk meg őket. Amikor a zöldségek roppanósak és már-már készek, akkor löttyintsünk rá szójaszószt. Ez jó kis ízvilágot ad a zöldségeknek és legalább nem sózzuk őket.

Joghurtos szósz

  1. Ezekkel nincs sok dolgunk, csupán keverjük össze és fűszerezzük ízlésünk szerint.

Csípős szósz

  1. Ezekkel nincs sok dolgunk, csupán keverjük össze és fűszerezzük ízlésünk szerint.

Összeállítás

  1. Minden tételünk megvan, jöhet az összeállítás.
  2. Vágjuk a pitát négyfelé. Mindenkinek jut egy negyed, amit megpakolhat kedvére. Ha esetleg van otthon panini jellegű szendvicsgrillünk, örüljünk nagyon és pirítsuk meg a pitanegyedek külsejét. Isteni lesz a ropogós külső!
  3. A szószokkal kenjünk meg a pita belső oldalát.
  4. Pakoljuk meg grillezett zöldségekkel, friss salátával, paradicsommal, hússal egyéni ízlés szerint.
  5. Ha kedvünk tartja, mehet a szószokból a tetejére is.
  6. Ellesett trükk Berlin egyik legnépszerűbb kebabosától: facsarjunk némi friss citromlevet a monstrum tetejére! És... harapjunk nagyokat! Ha becsukjuk a szemünket egy pillanatra, talán azt is elhisszük, hogy Berlinben vagyunk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 24682
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berlini döner kebab
Karsai Roni 6 recept

Ha már ettünk Berlinben, akkor azért, ha még nem, akkor azért készítsük el. Sok szereplős recept, de ettől függetlenül nem telik sok időbe az elkészítése, és megéri, barátokkal, gyerekekkel is jó buli!

Hozzávalók

Pita

Hús

Friss zöldségek

Grillezett zöldség

Joghurtos szósz

Csípős szósz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...