Kacsacomb

A kacsacomb magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, kalóriadús étel. A kacsa combját általában sütve készítik el akár egészben, akár kicsontozva. A kacsacomb rendkívül ízletes, szaftos, ám kissé zsíros hús. Gyakran készítenek mellé gyümölcsös, például narancsos vagy almás szószt, illetve jól illenek a kacsához a gyümölcsös köretek. Hagyományos körete azonban a burgonya és a párolt lila káposzta.
A kacsacombot készíthetjük konfitálással is, amely az utóbbi időben ismét az egyre népszerűbb konyhai eljárások közé tartozik. A konfitálás lassú tűzön, lehetőleg kacsazsírban való sütést, főzést jelent, a kacsahús esetében ízlés szerint fűszerezve, hogy a hús átvegye a fűszerek aromáját, és ne száradjon ki.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A kacsacomb egy igazán ízletes és szaftos része a kacsának, amit sokféleképpen lehet elkészíteni. Gazdag ízvilágú, és jól bírja a lassú sütést, ami segít abban, hogy vajpuha legyen, és a bőre ropogósra süljön. A kacsacombot sok nemzet konyhája kedveli, és különösen népszerű Franciaországban (pl. a confit de canard formájában), ahol lassan, zsírban főzik.
A friss kacsacomb bőre feszes és rózsaszínes árnyalatú. Kerüljük a szürkés vagy foltos darabokat, mivel azok már nem frissek. Ha lehetőség van rá, válasszunk nagyobb darabokat, mert ezek általában húsosabbak. Egy jó méretű kacsacomb kb. 200-250 gramm. A magyar kacsahús közkedvelt, és általában kiváló minőségű. Keressük a helyi gazdaságokból származó húsokat, mert ezek frissebbek és fenntarthatóbb választásnak minősülnek. Ha 1-2 napon belül szeretnéd felhasználni, tedd a hűtő leghidegebb részére (0-4 °C), például a húsos fiókba vagy a polc hátsó részére. Fagyasztóban körülbelül 3-6 hónapig őrzi meg minőségét.
A kacsacomb tápanyagokban gazdag, de magas zsírtartalma miatt ajánlott mértékkel fogyasztani. Gazdag fehérjében, B-vitaminokban, vasban és cinkben, így időnkénti fogyasztása egészséges és változatos kiegészítője lehet az étrendnek.
Mivel ünnepekkor az asztal fő eleme lehet, ezért a karácsonyi narancsos kacsacomb tökéletes választás. Készíthetünk konfitált kacsacombot, omlós kacsacombot, pekingi kacsacombot, vörösboros kacsacombot és gőzölt kacsacombot is. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni ezt a kívül ropogós, belül omlós konfitált kacsacombot és a római tálban sült kacsacombokat is narancsos batátával és kelbimbóval.
Még több kacsacombos receptért görgess lejjebb!
Bármikor, a nagyobb élelmiszerboltokban főként vákuumozva, frissen pedig a henteseknél, piacokon.
Hűtőben egy-két napig eláll, míg a fagyasztóban 3-6 hónapig friss marad.
fehérjetartalom
11.49 g
zsírtartalom
76036.99 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
48.5 g
Foszfor
139 mg
Nátrium
63 mg
Magnézium
15 mg
Kalcium
11 mg
B6 vitamin
0.19 g
Kolin
31 mg
Niacin - B3 vitamin
3.934 mg
C vitamin
2.8 mg
fehérje
11.49 g
Zsír
telített zsírsav
13.22 g
egyszeresen telített zsírsav
18.69 g
többszörösen telített zsírsav
5.08 g
koleszterin
76 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
2.4 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
139 mg
Nátrium
63 mg
Cink
1.36 mg
Réz
0.236 mg
Mangán
0.017 mg
Szelén
12.4 µg
szénhidrát
víz
48.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.197 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.21 mg
Niacin - B3 vitamin
3.934 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.951 mg
Folát
13 µg
Kolin
31 mg
Retinol
50 µg
E vitamin
0.7 mg
D vitamin
26 µg
K vitamin
5.5 µg
B12 vitamin
0.25 µg
A vitamin
50 µg
C vitamin
2.8 mg
B6 vitamin
0.19 g
Egy olyan kényelmi termékekkel telepakolt világban élünk, ahol már kevesen nyúlnak a klasszikus módszerekhez és receptekhez. Nagy kár, hiszen nem biztos, hogy mindennek a kényelemről kéne szólnia a főzésben: a vaníliakrémek és sodók szerintem kiváló példaként jelentkeznek erre.
Lakos BenedekMai menüsorunk sem lesz szerény: színes, ízes fogások kavalkádja fogad, csak legyen, aki elkészíti.
NosaltySokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.
NosaltyVagyunk egy páran, akik el sem tudják képzelni a napindítást egy csésze, de inkább egy bögre forró kávé nélkül. Azonban van egy dolog, amit semmiképp ne tegyünk meg a kávéval, mert egy kutatás szerint akár rákkeltő hatása is lehet.
A sült krumpli egyike azoknak az ételeknek, amelyeket alapvetően a legkönnyebben meg lehet sütni forrólevegős sütőben, ám csak akkor lesz aranyszínű, kívül ropogós és belül puha a végeredmény, ha elkerülünk bizonyos hibákat. Nézzük, melyek azok!
A napokban áfa-visszatérítést ígért a kormány a nyugdíjasoknak, melynek értelmében bizonyos termékek áfájat visszaigényelhetik. Úgy tűnik, mégsem annyira fekete-fehér a döntés, mint sokan hitték.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!