r
Nosalty Logó

Sütőzacskós pecsenye kacsacomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lousha
Sütőzacskós pecsenye kacsacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4337.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    3338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat dörzsöljük be sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majorannával, majd tegyük őket a zacskóba. Kössük be a száját, szurkáljuk meg tűvel néhány helyen.
  2. Egy tepsire helyezve tegyük a sütőbe, és süssük 220 fokon kb. 25-30 percig. (A hőfokot illetően feltétlenül ellenőrizzük a zacskó csomagolásán a gyártó ajánlását. Különböző márkák más és más hőmérsékletet tudnak elviselni. Kezdjük az ajánlottnál úgy tíz fokkal lejjebb, és ha nem fújódik fel a zacskó 10 perc alatt sem, akkor vegyük feljebb.)
  3. Ha már láthatóan ropogósra sült a combokon a bőr, nyissuk ki a zacskót (vigyázva a kicsapó forró gőzzel), és pirítsuk még pár percig a kacsát.
  4. Tálaljuk krumplipürével és savanyú káposztával. (Vagy párolt, hagymás lilakáposztával.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 189
  • Össznézettség: 70305
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb vacsora sűrű hétköznapokra. Pár perc előkészítés után a zacskó elvégzi a munkát helyettünk. A kisülő zsír gőzében már odabent ropogóssá válik a kacsa bőre, míg a húsa zamatos marad. Így még a pecsenyekacsából is majdnem olyan finom sült készül, mint egy jóféle (és sajnos sokkal drágább) hízott kacsából. Ráadásul mivel szinte minden zsír távozik a bőrből, kissé diétásabb is ez a változat, mint a bő zsírban sütött. (Kivéve persze, ha nem tudunk ellenállni az illatos kacsazsírnak, és végül rákanalazzuk a krumplipürére...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...