Sütőzacskós pecsenye kacsacomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lousha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
Összesen
753
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
Összesen
1506
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 71.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2168.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 1669 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
753
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 142.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4337.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 3338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 180.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
1506
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A combokat dörzsöljük be sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majorannával, majd tegyük őket a zacskóba. Kössük be a száját, szurkáljuk meg tűvel néhány helyen.
- Egy tepsire helyezve tegyük a sütőbe, és süssük 220 fokon kb. 25-30 percig. (A hőfokot illetően feltétlenül ellenőrizzük a zacskó csomagolásán a gyártó ajánlását. Különböző márkák más és más hőmérsékletet tudnak elviselni. Kezdjük az ajánlottnál úgy tíz fokkal lejjebb, és ha nem fújódik fel a zacskó 10 perc alatt sem, akkor vegyük feljebb.)
- Ha már láthatóan ropogósra sült a combokon a bőr, nyissuk ki a zacskót (vigyázva a kicsapó forró gőzzel), és pirítsuk még pár percig a kacsát.
- Tálaljuk krumplipürével és savanyú káposztával. (Vagy párolt, hagymás lilakáposztával.)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 74
- 7 napos nézettség: 303
- Össznézettség: 71071
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lousha
63 recept
Egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb vacsora sűrű hétköznapokra. Pár perc előkészítés után a zacskó elvégzi a munkát helyettünk. A kisülő zsír gőzében már odabent ropogóssá válik a kacsa bőre, míg a húsa zamatos marad. Így még a pecsenyekacsából is majdnem olyan finom sült készül, mint egy jóféle (és sajnos sokkal drágább) hízott kacsából. Ráadásul mivel szinte minden zsír távozik a bőrből, kissé diétásabb is ez a változat, mint a bő zsírban sütött. (Kivéve persze, ha nem tudunk ellenállni az illatos kacsazsírnak, és végül rákanalazzuk a krumplipürére...)