adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
római tál
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
250g kacsacomb727 kcal
-
38g sertéshús62 kcal
-
63g sertéslapocka148 kcal
-
21g bacon84 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
113g fehérbab375 kcal
-
23g főzőhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
38g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1635
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
1000g kacsacomb2909 kcal
-
150g sertéshús249 kcal
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
85g bacon334 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
450g fehérbab1499 kcal
-
90g főzőhagyma33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
150g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
6536
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
41.9g kacsacomb122 kcal
-
6.3g sertéshús10 kcal
-
10.5g sertéslapocka25 kcal
-
3.6g bacon14 kcal
-
8.4g kolbász38 kcal
-
18.8g fehérbab63 kcal
-
3.8g főzőhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
6.3g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
274
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.9 g
Zsír
-
Összesen 114.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2713.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 827 mg
-
Nátrium 1201 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 196.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1635
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 319.8 g
Zsír
-
Összesen 457 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 877 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10852.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1276 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 1076 mg
-
Foszfor 3308 mg
-
Nátrium 4804 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 787.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 407 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1883 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
6536
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db kacsacomb
-
5 szelet bacon
-
45 dkg fehérbab
-
1 db főzőhagyma
-
3 db babérlevél
-
2 szál rozmaring
-
15 dkg kacsazsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A babot előző este beáztatjuk.
- Másnap elkészítjük a húsokat. A hasaalját nagyobb darabokra vágjuk, a lapockával együtt.
- A kacsazsírt egy kisebb lábosban megolvasztjuk. A hasaalja és lapocka darabokat az egyik serpenyőbe tesszük. Egy másik edénybe megy a comb, egy harmadikba pedig a kolbász. Kis lángon alágyújtunk.
- Mindegyikre merünk egy-egy merőkanál kacsazsírt, melléteszünk egy-egy babérlevelet és pár levélke rozmaringot.
- A nagy fej főzőhagymát négy nagy darabba vágjuk, majd durva levelekre szedjük, és minden edénybe teszünk egy negyed darabot.
- A babról leöntjük a vizet, mellétesszük a maradék hagymát, és annyi friss vízzel felöntve, amennyi ellepi, főzni kezdjük.
- A húsokat közben figyeljük. Kis lángon, néha megforgatva sütjük. Akkor jók, ha a szépen pirulnak, és az edény oldala is lassan karamellizálódni kezd. Ne legyünk türelmetlenek, megéri várni!
- Kb. 30 perc után, ha a húsok mindegyik oldala szép karamellszínű, felöltjük őket kb. 2 dl vízzel. Ez a víz fogja leszedni az edény oldaláról a szépen megsült, karamellizálódott fehérjét, ami az ízért felelős.
- Még 10 percig főzzük, majd elzárjuk alattuk a gázt. A hasaalját külön kivesszük, és nagyon apróra vágjuk.
- A húsok után visszamaradt szaftot leszűrjük, és félretesszük. A hagymákat kidobjuk.
- Ha a bab nagyjából puha (45-60 perc), eltávolítjuk belőle a hagymát, és leszűrjük. Összedolgozzuk az egészen apróra dolgozott főtt-sült hasaaljával. Egy réteget teszünk egy cserép vagy kerámiatál aljára, majd rátesszük a húsok egy részét, és betakarjuk babbal. Ismét húsok következnek, most következnek a combok is, amelyeket úgy fordítsunk, hogy csontok álljanak ki az edényből. Végül ismét egy réteg bab jön a tetejére.
- Óvatosan locsoljuk meg a szaft felével, és toljuk be a sütőbe. Kb. 3 órán át süssük, minden órában hozzáadva még egy kanál szaftot.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 263
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 50102
- Feltöltés dátuma: 2014. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Csodás francia parasztkaja, bővebb sztori itt.